Sport

2017.08.30. 15:35

A szurkolók bizalma a tét - A lettek és a portugálok ellen bizonyíthat a magyar válogatott

Hazai környezetben folytatja világbajnoki selejtezőjét a magyar labdarúgó-válogatott, amely csütörtökön és vasárnap is pályára lép.

Horváth Gábor

A magyar labdarúgó-válogatottnak reálisan az lehet a célja a világbajnoki selejtezők hátralévő mérkőzésein, hogy megszerezze a harmadik helyet csoportjában, illetve a kínos andorrai kudarc után visszaszerezze a szurkolók bizalmát és lelkesedését.

Elsőként csütörtökön a lettek ellen lesz erre lehetősége Bernd Storck szövetségi kapitány csapatának. A német szakvezető ígérete szerint együttesének nemcsak a három pont begyűjtése a célja, hanem gólokkal szeretné feledtetni a drukkerekkel a pireneusi miniállamban elszenvedett egygólos vereséget.

A hat forduló után hét ponttal harmadik magyarok győzelemmel nagy lépést tennének a pozíció bebiztosítása felé, ugyanis a két pont hátránnyal negyedik feröeriek az Európa-bajnok Portugália vendégei lesznek, míg a négypontos andorraiak a csoportot százszázalékos teljesítménnyel vezető svájciakhoz látogatnak, a papírforma pedig mindkét esetben egyértelmű hazai sikert ígér.

Tavasszal idegenben esélyünk sem volt a portugálok ellen. A képen Cristiano Ronaldo és Dzsudzsák Balázs fog kezet egymással a találkozót követően
Fotó: MTI

A portugálok nem engedhetnek meg maguknak újabb pontvesztést, mert akkor annak ellenére sem lesz saját kezükben a sorsuk az egyenes kvalifikációt jelentő első hely megszerzését illetően, hogy még egyszer - az utolsó körben - találkoznak közvetlen riválisukkal. Jelenleg ugyanis a magyarokhoz hasonlóan Eb-nyolcaddöntős Svájc három ponttal előzi meg Portugáliát. Amennyiben mindkét válogatott a várakozásoknak megfelelően begyűjti a három pontot, a magyarok esélye matematikailag is elszáll az első helyre, ha pedig a sereghajtó lettek három ponttal távoznának a Groupama Arénából, akkor a pótselejtezőt jelentő második helyre is.

Korábban beszámoltunk róla, most nem tagja Bernd Storck keretének Lang Ádám. A veszprémi nevelésű hátvéd jelenleg a francia Dijon kötelékébe tartozik, de valószínűleg valahol kölcsönben folytatja pályafutását. Korábbi hírek szerint az izraeli Beitar Jeruzsálem lett volna az új csapata, ám hiába jelentette be távozását a Dijon hivatalosan, a szerződéskötés nem történt meg.

A Langhoz hasonlóan Veszprémből származó Kádár Tamás ezúttal is kapott meghívót a kapitánytól. Az előzetesen meghirdetett keretből Botka Endre sérülés miatt kiesett. A névsorban található Gera Zoltán, aki azonban (sérülés miatt) biztosan nem lép pályára, ugyanakkor jelenléte sokat számít a társaságnak.

A keret, kapusok: Gulácsi Péter (Leipzig, Németország), Megyeri Balázs (Fürth, Németország), Kovácsik Ádám (Videoton).

Védők: Bese Barnabás (Le Havre, Franciaország), Fiola Attila (Videoton), Guzmics Richárd (Jenpien Funde, Kína), Kádár Tamás (Dinamo Kijev, Ukrajna), Hangya Szilveszter (Vasas), Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva, Izrael), Pintér Ádám (Fürth, Németország).

Középpályások: Dzsudzsák Balázs (al-Vahda FC, Egyesült Arab Emírségek), Elek Ákos (Kajrat Almati, Kazahsztán), Gera Zoltán (Ferencváros), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia), Nagy Ádám (Bologna, Olaszország), Nagy Dániel (Újpest), Pátkai Máté (Videoton), Stieber Zoltán (D. C. United, USA), Varga Roland (Ferencváros).

Támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Eppel Márton (Honvéd), Priskin Tamás (Ferencváros), Szalai Ádám (Hoffenheim, Németország).

A program, augusztus 31., 20:45: Magyarország-Lettország. Szeptember 3., 20:45: Magyarország-Portugália. A csoport állása: 1. Svájc 18 pont, 2. Portugália 15, 3. Magyaro. 7, 4. Feröer 5, 5. Andorra 4, 6. Letto. 3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!