Sport

2017.08.30. 19:05

Gyógyulnak a focisták! Jól halad a rehabilitáció a Videotonnál

A magyar labdarúgó válogatott világbajnoki selejtező mérkőzései miatti bajnoki szünetben több Videoton-játékos is rehabilitációval tölti ideje nagy részét.

Ferencz Balázs

A csapatkapitány, Juhász Roland például a Ferencváros elleni bajnoki mérkőzés második félidejében sérült meg, le is kellett cserélni.

- Úgy néz ki, hogy nem lesz hosszú sérülés az övé, bár azt azért el kell mondani, hogy az ehhez hasonló izomhúzódások után elég sokáig szoktak fájdalmat érezni a sportolók. Rolandot azonban régóta ismerjük, ő olyan, mint a buldózer, megy mindig előre, éppen ezért nála a rehabilitációs idő mindig jóval rövidebb szokott lenni az átlagosnál - neki teljesen más a fájdalomtűrő képessége - adott tájékoztatást a deréksérüléssel bajlódó Juhász állapotáról a csapatorvos, Kovács Tibor.

Ezekiel Henty (b) jobb lábát a Partizan ellen is ápolni kellett F: KV

- A hétfői vizsgálatok eredményei egyébként negatívak lettek, aktív pihenéssel telnek a napjai. Jó esély van arra, hogy a jövő szerdai, Paks elleni bajnokin ő már ismét a csapat rendelkezésére álljon.

Ezekiel Henty már a Partizan elleni párharc első meccsén sérült meg, de a visszavágón vállalta a játékot.

- Benne volt a pakliban, hogy nem fogja végig bírni a mérkőzéseket, de amíg úgy érezte, hogy segíteni tud a csapatnak, addig mindenképp pályán szeretett volna maradni - mesélte Kovács Tibor. - Nagyon nagy akarattal és hihetetlen motivációval rendelkezik. Múlt héten ismét teljes körű vizsgálatokat végeztünk el, azóta pedig folyamatosan jár kezelésekre, hogy minél hamarabb száz százalékos állapotba kerüljön.

Fiola Attila rehabilitációs munkája és hozzáállása felgyorsította a felépülését, a vártnál korábban tért vissza. Kovács István ugyan rögzítővel a kezén, de az FTC ellen ismét pályán volt kéztörése után. Vinícius Paulo visszatérésére azonban még várni kell egy kicsit.

- Ezen a héten lépett a rehabilitáció utolsó szakaszába. Előreláthatólag szeptember közepétől ő ismét együtt edzhet a csapattal.

A keret fiatal játékosa, Bolla Bendegúz a Vidi II NB III-as bajnokiján szenvedett külső bokaszalag-szakadást, a rögzített boka fizikoterápiás kezelést kap - mondta a csapatorvos, bízva abban, hogy az ősz nem lesz mozgalmas az egészségügyi stáb számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!