Sport

2017.08.30. 19:25

Kóger Dániel szerint nagy lehet az összhang a mostani Volánban

A Visegrád Kupa mérkőzésein Kóger Dániel mezén virított a C betű, vagyis a fehérvári nevelésű csatár lesz a csapatkapitány a Fehérvár AV19 SC-ben. Kóger szerint biztató, ahogy formálódik a csapat.

Ferencz Balázs

A legutóbbi, Zsolna elleni Visegrád Kupa-találkozót kisebb izomhúzódás miatt kihagyta Kóger Dániel, a Fehérvár AV19 SC új csapatkapitánya. A támadónak azonban a lelátóról is tetszett a formálódó gárda játéka.

- Nagyon pozitívnak érzem a társaságot, mindenkin azt látom, hogy dolgozni jött ide, mindenki keményen beleáll a munkába. Maximálisan teljesítik azt, amit az edzők elvárnak. Természetesen időt vesz igénybe egy ilyen komoly átalakulás után az, hogy a lehető legjobban összeszokjanak a játékosok mind az öltözőben, mind a jégen. Az összes játékos kivétel nélkül nyitott arra, hogy segítse a másikat, s látszik az öltözőben is, hogy abszolút olyan társaság jött össze Fehérváron, melynek tagjai egymásért is tudnak majd küzdeni. Biztos vagyok benne, hogy ez nagyban befolyásolja majd a szezonunkat, ez kihat majd az eredményességre is - vélekedett Kóger Dániel, aki szerint korábban nem mindig működött a kohézió a csapaton belül. - Csúnya szóval élve voltak korábban klikkesedések a csapaton belül, amelyek nem vezettek minket pozitív irányba. Ennek jelét most nem látjuk, s tanulva a múltból, el is fogjuk majd kerülni. Azt szeretnénk, hogy mindenki szívesen jöjjön ide, szívesen dolgozzon a másikkal, ha valami problémájuk van, akkor odafigyelünk, hogy beszéljék meg a vitás dolgaikat a felek. Szerencsére eddig még nem volt ilyen, de egy hosszú szezonban akkor kell igazán összetartani, amikor esetleg hullámvölgybe kerül a csapat. Az edzők is hangsúlyozták, hogy senkiben ne maradjon tüske, mindent beszéljünk ki. Erre nagyon oda fogunk fogyelni, mert a legfontosabb, hogy mindenki szeresse a csapattársait, s úgy lépjen az öltözőbe, hogy szeret itt lenni. Ez fog minket összekovácsolni a szezonra.

Kóger Dániel bizakodva tekint a szeptember 8-án rajtoló EBEL-szezon elé Fotó: Soós Attila

Az új "cséká" nem érzi, hogy sok dolga lenne.

- Olyan társaság állt össze, amelyik nyitott a munkára, bármire, amit az edzők kérnek tőlük. Az újak is átérzik, amit mi képviselni akarunk. Nincs különösebb feladatom csapatkapitányként, megkönnyítik a helyzetemet a srácok. Nagy megtiszteltetés, hogy csapatkapitánynak választanak, de vannak még rutinos játékosok a keretben, akikkel együtt kell, hogy kialakítsuk a csapatösszhangot. Nagyon jó az, hogy olyan hokisaink is vannak, mint például Arttu Luttinen, aki rengeteget tud segíteni. Olyan egyéniségek vannak most, akik pozitív irányba húznak, s ez fontos a csapatnak.

A válogatott csatár már azt is látja, hogy alakul az együttes játéka.

- Olyan szisztémát vár el az edző, amit lehet, hogy korábban egy-két játékos még nem játszott, ezért az elején kicsit akadozott a gépezet, de egyre inkább látható, hogy megjelennek a korábban megbeszélt elemek a játékban. Gyors letámadást szeretnénk alkalmazni, mindig agresszívan szeretnénk menni az első emberre. Mindig szeretnénk közel maradni, nem szabad túl nagy teret hagyni az ellenfél csapatának. Mind a védekező, mind a támadóharmadban mi szeretnénk lenni az elsők a korongnál, s aztán egy biztosítóemberrel segíteni a megtartást. Az utolsó meccsen is kevesebb teret és időt adtunk az ellenfélnek. Pozitív, hogy még van három felkészülési mérkőzésünk, de már most kezd összeállni a játék, s az EBEL-rajtra minden a helyén lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!