Sport

2017.08.31. 16:45

Körmenden a ZTE, de lévai az ellenfél

ZALAEGERSZEG Pénteken 17 órakor játssza első "hivatalos", azaz nem zártkapus edzőmérkőzését a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabdacsapata, amely Körmenden a szlovákiai Léva együttesével meccsel. Az egerszegieknél meghosszabbították amerikai kosarasuk próbajátékát.

Kerkai Attila

A Zalakerámia-ZTE KK eddig már két edzőmeccset vívott a B-csoportos Veszprémmel, most egy erősebb együttes következik számára. Előbb arról, hogy miért Körmenden játszanak. A vasiak kötötték le a találkozót a Levicével, akik viszont egy mérkőzésért nem szerettek volna Magyarországra utazni, a Körmend pedig nem szeretett volna kétszer is megmérkőzni velük. A ZTE KK-t megkeresték, amely élt a lehetőséggel, így aztán mindenki "jól járt"...

Maurice Jeffers (kékben) a következő két találkozón is ott lesz a ZTE KK csapatában - Fotó: Pezzetta Umberto

Az egerszegieknél friss információ, hogy a klub közlése szerint meghosszabbították a csapattal készülő amerikai kosaras próbajátékát.Maurice Jeffersnek csütörtökig szólt ez az időszak, amit most szeptember 4-ig hosszabbítottak meg. A végleges döntés előtt viszont Bencze Tamás vezetőedző szerette volna még látni újabb mérkőzéseken. Minthogy pénteken pályára lép a csapat Körmenden, majd szeptember 4-én a Zalakerámia Sportcsarnokban fogadják az egerszegiek a Kaposvárt, kézenfekvőnek tűnt, hogy a két, egymáshoz közel eső találkozón még játsszon. Információink szerint a szeptember 3-ig próbajátékon lévő Brandon Reeves esetében is szóba jöhet pár napos hosszabbítás.

Visszatérve a pénteki, Levice elleni találkozóra. A lévaiak ismerősek lehetnek a ZTE KK számára, hiszen a tavalyi Göcsej Kupán éppen egymás ellen játszottak egy parázs hangulatú mérkőzést. Az egerszegieknél egyelőre hiányozni fog Benke Szilárd, aki a férfi válogatottal végigcsinálta a felkészülést, ám az Eb keretbe nem került be, s néhány napos pihenőt kapott, Mohácsi Máté pályára lépése pedig a debreceni 3X3-as World Tour-szereplésétől függ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!