Sport

2017.08.31. 18:35

Négy érmet szereztek a fiatal dózsás birkózók Tatabányán

Várakozáson felül teljesítettek a a Veszprémi Dózsa SK birkózói a Tatabányán rendezett régiós centrum megmérettetésen.

Horváth Gábor

A Tatabányai Sport Club Birkózó Szakosztálya által rendezett versenyen a régió 2004-2010 között született birkózói - fiúk és lányok egyaránt - vehettek részt.

A veszprémi egyesületet összesen öt fiatal képviselte, Faragó Zsolt és Izsák Károly tanítványai két arany-, illetve egy-egy ezüst-, és bronzérmet szereztek népes és erős mezőnyben - tájékoztatott a Dózsa SK.

Várakozáson felül teljesítettek a veszprémiek
Fotó: Dózsa SK

Az idén diákolimpiai bronz-érmet szerzett Szabó Tamara rendkívül magabiztosan birkózott.

A diák I. 46 kg-os kategóriában mind a négy mérkőzésén tussal győzött, és nyerte a versenyt.

A Veszprémi Dózsa SK másik aranyérmét Novák Csongor szerezte, aki a gyermek korcsoport 23 kg-os súlycsoportjában bizonyult a legjobbnak.

Novák Attila szépen menetelt a diák II. korcsoport 32 kg-os mezőnyében, három győzelmet követően csupán a döntőben kapott ki, így végül ezüstérmet szerzett.

Nagy meglepetésre diák II. 50 kg-ban Szabó Botond is odaért a dobogóra, az elődöntőt ugyan elveszítette, a bronzmérkőzést viszont megnyerte, és harmadikként zárt. Testvére, Szabó Bendegúz ugyanebben a súlycsoportban a negyedik helyet szerezte meg a tatabányai megmérettetésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!