Sport

2017.08.31. 18:45

Visszatér a mezőny - Nemzetközi tenisztornát rendeznek a Bregyó-közben

Nyolc napon át rangos, nemzetközi, férfi tenisztornára kerül sor a Bregyó-közben található sportcentrumban.

Horog László

A rendezők emelték a tétet, lévén egy évvel ezelőtt 10 ezer dollár volt a kora őszi, fehérvári viadal összdíjazása, ezúttal 15 ezret osztanak a legjobb férfiak között. A torna az ITF Future sorozat egyik állomása. Ezeken a viadalokon döntően fiatal, jegyzett, de világhírnévvel nem rendelkezők állnak rajthoz, hogy az itt szerzett pontokkal előrébb kapaszkodjanak az ATP-ranglistán. Ezúttal 17 ország 64 sportolója képviselteti magát az eseményen.

A résztvevő nemzetek zászlait lengeti a nyárias szellő a fő pálya mellett felállított mobil lelátó oszlopain. Minden készen áll a versenyzők fogadására. A sportolók pénteken érkeznek és iratkoznak fel a listára, a viadal szombaton kezdődik és tart több, mint egy héten át. A döntőkre 9-én és 10-én kerül sor, a szervezők bíznak abban, hogy a jövő hét elejére prognosztizált esőzések nem befolyásolják túlzottan az eseményt.

Egy évvel ezelőtt is megrendezték az ITF Men's Future nemzetközi tenisztornát Fotó: Molnár Artúr

- Fehérváron sokan űzik a teniszt amatőr szinten, nagy öröm, hogy egyre több profi eseményt is láthatnak a sportág szerelmesei. A nyolcnapos verseny a magyar tehetségeknek komoly kiugrási lehetőséget jelent. A városmarketing szempontjából is jelentős, ugyanis sokan érkeznek Fehérvárra ezen időszakban, lényeges, hogy benne vagyunk
a nemzetközi versenynaptárban. Reméljük, az időjárás kegyes lesz a szervezőkhöz - közölte az eseményt megelőző, csütörtök délutáni sajtótájékoztatón a város sportot is felügyelő alpolgármestere, Mészáros Attila.

Bihari József versenyigazgató elmondta, sokat dolgoztak, hogy megfelelő körülmények - leginkább a pályák állapotára gondolt - várják a fiatal, tehetséges sportolókat az elkövetkező napokban.

- Az esemény első három napján a kvalifikációra kerül sor, aztán következnek a főtábla küzdelmei, jövő hétvégén pedig az elődöntők és a döntők. Az erőpróbán 18 világranglista pontot lehet gyűjteni, 14 magyar teniszező jelezte részvételét, sokan érkeznek Szlovákiából, Csehországból és Oroszországból.

A tavalyi esztendőben sem volt gond a színvonallal, ám ezúttal vélhetően még nívósabb összecsapásokra kerül sor. Egy éve a legjobb, világranglista helyezéssel rendelkező induló 310. helyen állt, a mostani legjobb a 230. pozícióban tanyázik. Indul az Australian Open idei junior bajnoka, Piros Zsombor, leadta nevezését Valkusz Máté is, aki pár éve vezette a juniorok világranglistáját. Tavaly egyéniben Balázs Attila nyert, párosban Borsos Gábor és Kellner Ádám pedig 2. lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!