Sport

2017.08.31. 18:25

Célegyenesben a felkészülés: Pénteken a Kecskemét, szombaton a Kisvárda

Fogy az idő. Már csak néhány nap és élesben zajlik a játék, nem az edzőmérkőzésen. Bár még két előkészületi játék ma és holnap megtörténik. Ma délután 17 órakor az első osztályú Kecskemét női kézilabdacsapata érkezik a Dunaújváros Sportcsarnokba.

Jankó Árpád

Szombaton pedig délelőtt 10.30 órakor játszik a Kohász női csapata szintén itthon a Kisvárda együttesével. Az előkészületi mérkőzésekre természetesen ingyen bejöhetnek a szurkolók.

György László, a DKKA vezetőedzője Fotó: Zsedrovits Enikő

Ahogy György László, a felnőttcsapat vezetőedzője elmondta:

- Bejutottunk a célegyenesbe. Szeptember 9-én szombaton 18 órakor itthon a Budaörs elleni első bajnoki mérkőzésen kiderül, mennyit tudtunk tudásban, erőben, akaratban felvenni, amelynek elég kell, hogy legyen legalább a téli alapozásig. Sokan mondják: erős lesz a bajnokság, minden első osztályú csapat igyekezett alaposan felkészülni új, erős kerettel a bajnoki rajtig. Mi is ezt tettük. Tiszta a lelkiismeretünk, elvégeztük azt a munkát, amit elterveztünk. Az utolsó héten, de már most a hét végén is csiszolgatjuk a tervezett játékunkat. Van bennünk drukk, hiába is tagadnánk, de idegeskedésre nincs okunk. Úgy kezdjük el a bajnokságot, hogy becsülettel végigdolgoztuk előtte a felkészülési időszakot. A mai, Kecskemét elleni és a szombati, Kisvárda elleni edzőmérkőzések is arra jók, hogy a játékunkat gyakoroljuk. Vannak támadásban és védekezésben is olyan elemek, amelyeket többször is alkalmazni kell, hogy azok visszaköszönjenek és sikereket hozzanak majd az éles küzdelmekben - nyilatkozta György László vezetőedző.

Az utánpótlás háza táján is javában folyik a munka. A kicsik, az U 10-es és az U 11-es lány kézilabdacsapata rendez szombaton, szeptember 2-án 9 órától a Dunaújváros Sportcsarnokban felkészülési tornát. Sánta Dóra edző tájékoztatása szerint a Tolna, a Duna-Pent, a Vác, valamint a Dabas csapatai vesznek részt a viadalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!