Sport

2017.08.31. 18:25

Magabiztos játékkal nyert az Acélbikák - A vastaps mellett nem maradt el a csokieső sem

Nem kis izgalommal várták a hokiszurkolók, hogy vajon a HC Nové Zámky melyik csapatát küldi Dunaújvárosba a szerda esti felkészülési sorozatot záró mérkőzésre. A választ ismerjük, röviden fogalmazva egy verhetőt. Az Acélbikák profi csapathoz illően komolyan vették őket, és betyárosan elhúzták a nótájukat 9-2-re. Szép munka volt.

Balogh Tamás

Amikor egy sportág hívei akármilyen szünetek után visszakapják a csapatukat, és közelít a bajnokság kezdete, onnét már nehezen bírják nélkülük. Különösen így volt ez a dolog az Acélbikák háza táján, hiszen ezen az őszön egy megújult csapatnak szurkolhatnak, amit egy új edzőpáros készít fel az Erste Liga küzdelmeire. Rengeteg izgalmas kérdés és pláne az ismerkedés vár rájuk. A csapat azonban az itthoni felkészülési munka mellett az elérhető egyik legjobb felkészülési terepre, Szlovákiába utazott egy kis erőfelmérésre. Ez volt az újabb hazai szünet oka. Most viszont, a felkészülést záró hetedik mérkőzésre, rangos ellenfél ígérkezett, akinek a neve sok nézőt csalogatott ki a jégcsarnokba. Ők a hozzáértő keménymag, akik nem a hűsölésért, hanem a hokiért jöttek.

Sokan titkon remélték, hogy a nagy csapat érkezik, akik a szlovák Extraligában vitézkednek, és a Visegrád Kupában a MAC és a Fehérvár AV19 gárdáját is legyőzték. Nem így történt, de a hazai kedvencek szép és gyors játéka, pláne az eredmény kárpótolta a híveket. Sovány kispaddal készültek a vendégek, akik között sok egészen fiatal játékos kapott helyet, de vitéz módon álltak bele a csatába.

Az Acélbikák magabiztos játékkal nyertek az Érsekújvár ellen Fotó: Zsedrovits Enikő

A játék hatalmas lendülettel és sokat ígérő hazai helyzetekkel kezdődött. Az Acélbikák lerohanták a vendégeket. Ziccerek, kapuvasak után már gólok is születtek: Izacky a második, Azari a kilencedik percben lőtte be a magáét. Az első szünet mosolygós, gyanakvós kérdése az volt, hogy de mikor indul be az Érsekújvár ? Nos, mint kiderült, a második harmadban erre esélyük sem maradt. Előbb Nageler, majd Ogrizek a huszonnegyedik percben lőttek pompás gólokat, kicsit később Hetényi is követte őket. 5-0 az első fél órában?! Ez már valami! Lutner ugyan szépített a harminckettedik percben, de hajrát sem engedte át a DAB. Ebben a periódusban előbb Ogrizek, majd Léránt lőtt egy-egy pazar gólt, és ezzel már 7-1! A második szünet már kedélyes eszmecseréket hozott a szurkolóknak.

A záró harmadban egy kicsit változott a kép. A vendégek a két emberelőnyös periódusukban lendületet vettek, és újabb szépítő találatot értek el Novak révén a negyvenkilencedik percben. Talán a hazai csapat is kényelmesebb lett egy kicsit, de mindenesetre a vendégek ekkor voltak a legaktívabbak ezen a találkozón. A fináléra viszont ismét belendültek az Acélbikák: Németh és Odnoga révén újabb szép gólok születtek. Így alakult ki a pazar végeredmény. Igaz nem a "nagy" Nove Zamky érkezett, de a 9-2 a jövőre nézve bíztató teljesítménynek mondható.

A vastaps és a csokieső sem maradt el David Musial vezetőedző derűsen nyilatkozott a mérkőzést követően.

- A Nove Zamky két olyan sorral érkezett, amelynek tagjai az éles csapatban, az Extraligában játszanak. A másik kettő fiatalokból állt. A mi szempontunkból nagyon jól alakult a mérkőzés. Kiválóan játszottunk, és így a szezonkezdés előtt ez a lényeg, hogy ilyen mérkőzésekkel alapozzuk meg az önbizalmunkat. Készen állunk, de ezt a teljesítményt az egész szezonra meg kell tartanunk, és végig koncentráltan kell dolgozni ahhoz, hogy meg is maradjon.

Matejov Vladimirtől, a csapat edzőjétől ezt is hallottuk a találkozó után:

- Szép eredményt értünk el, és főleg a második harmadban játszottunk jól. A harmadik harmadot egy kicsit lazán kezdtük, ami az első tíz percre volt jellemző. Az utolsó hat-hét percben ismét sokat korcsolyáztunk szép gólokat lőttünk, így megérdemelten nyertünk 9-2-re. Gyors a játékunk, és ezt már a szlovák ellenfeleink is elismerték az ottani mérkőzéseink után. A HC Topolcany ellen, már extraligás teljesítményre voltunk képesek. Nagy hangsúlyt fektetünk a védekezésre is, amit a bajnokságban tovább fogunk erősíteni. Minden játékosunk lehetőséget kap a bemutatkozásra. Nagyon készülünk a MAC elleni, jövő heti nyitómérkőzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!