Sport

2017.08.31. 20:50

Könnyed győzelem Lettország ellen

A veszprémi hátvéd góljával szerzett vezetést Lettország ellen csütörtökön a magyar labdarúgó-válogatott, amely biztosan nyert a világbajnoki selejtezőn.

Horváth Gábor

Magyarország-Lettország 3:1 (2:1)

Budapest, Groupama Aréna. V.: Yevhen Aranovskiy (ukrán). Magyarország: Gulácsi - Bese, Guzmics, Kádár, Korhut - Nagy, Pátkai - Dzsudzsák, Varga (Lovrencsics, 86.), Stieber (Elek, 74.) - Szalai (Böde, 66.). Szövetségi kapitány: Bernd Storck. Lettország: Vanins - Freimanis, Kolesovs, Gorkss, Maksimenko, Solovjovs - Indrans, Vardanjans, Kazacoks (Visnakovs, 72.) - Ikaunieks (Rakels, 72.), Sabala (Gutkovskis, 86.). Szövetségi kapitány: Aleksandrs Starkovs.

Erőteljesen kezdett a vil-ágbajnoki selejtezőn a magyar válogatott, amely letámadta, beszorította ellenfelét. Varga előtt adódott az első lehetőség, de a középpályás nem találta el a kapu előtt a labdát.

A 6. percben vezetést szereztünk. A veszprémi Kádár Tamás első gólját lőtte a válogatott színeiben, a hátvéd kiválóan érkezett középen Varga szabadrúgására, és fejelt a hálóba, 1:0.

Szalai Ádám (balra) és Kaspars Gorkss a Magyarország-Lettország vb-selejtezőn
MTI-fotó: Illyés Tibor

A lettek igyekeztek többet birtokolni a labdát és kijönni a szorításból, ez sikerült is, de továbbra is a magyar csapat akarata érvényesült.

A 26. percben Dzsudzsák szögletét Szalai Ádám fejelte az ötösről a kapu jobb oldalába, 2:0.

Nem sokkal később majdnem jött az újabb hazai találat, azonban Korhut szép csel után gyengén lőtt, Vanins védett. A folytatásban Stieber próbálkozott, nem sokkal tévesztett célt.

A 40. percben váratlan dolog történt, szépített Lettország. Korhut hibázott, röviden adott haza, Freimanis lecsapott a labdára és Gulácsi kapujába bombázott, 2:1.

A félidő végén Szalai szép fejesénél kellett résen lennie a vendégek kapusának.

A második játékrész két lett helyzettel kezdődött, Gulácsi bravúrjaira volt szükség, hogy ne egyenlítsen ki vetélytársunk.

A folytatásban kissé paprikássá vált a hangulat, mindkét együttesek keményen odatette magát a párharcoknál. Szép játék ugyanakkor nem alakult ki, egyik fél sem tudta ráerőltetni akaratát a másikra.

A 68. percben aztán ismét egy pontrúgás után volt eredményes a magyar válogatott. Dzsudzsák nyesett középre jobbról, Solovjovs pedig a saját kapujába fejelt, öngól, 3:1.

Egy perccel később majdnem megint betaláltunk, ám Varga lövését blokkolták a védők. Nálunk Böde, náluk Sabala került helyzetbe, majd Dzsudzsák ziccerét védte a kapus.

Vasárnap a Portugália elleni hazai meccsel folytatjuk a selejtezőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!