Sport

2017.09.01. 15:49

Hétfőtől ismét birtokba vehetik a csapatok a műfüves pályákat Nagykanizsán

NAGYKANIZSA Közel 20 millió forintból újult meg a Mindenki Sportpályáján lévő két műfüves labdarúgó pálya a közelmúltban. A város vezetése tegnap avatta fel a létesítményt.

Pásztor András

Dénes Sándor polgármester elmondta: a sportcentrum területén lévő műfüves pályák 2009 óta állnak a szabadidősportot kedvelők és a városi kispályás bajnokságban szereplő csapatok rendelkezésére.

– Az elmúlt kilenc év alatt sajnos leromlott a két pálya műszaki állapota, ám ez elsősorban a komoly igénybevételnek volt köszönhető – említette a városvezető, aki hozzátette: hétről hétre több százan rúgják a bőrt ezeken a pályákon, így az önkormányzat saját forrást biztosított a felújításhoz.

A műfüves focipálya avatását követően a labda is előkerült. Cseresnyés Péter államtitkár a kaput is célba vette - Fotó: Gergely Szilárd

Az avatáson részt vett Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő, államtitkár is, aki arra hívta fel a jelenlévők figyelmét, hogy a kanizsai önkormányzat az elmúlt években a város számos pontján – iskolákban, óvodákban – alakított ki hasonló minőségű műfüves sportpályát, ami az egészségmegőrzés egyik alappillérét is jelenti.

A két pálya felújítása során amúgy nem csak az elhasználódott „gyepszőnyeget” cserélték ki, négy új labdafogó hálót is felszereltek, illetve rendbe hozta a sportpályákhoz vezető lépcsőt a városüzemeltető társaság.

– Reményeim szerint a hétfőn induló városi kispályás bajnokságban szereplő csapatoknak is elnyeri a tetszését a felújított pálya – mondta Dénes Sándor polgármester, aki hozzátette: ahogy az előző években, úgy az idén is számíthatnak az önkormányzati támogatásra a kispályás csapatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!