Sport

2017.09.01. 18:24

Az Ajka kihagyta, a hazaiak berúgták

Hajrában befújt 11-es miatt úszott el az FC Ajka sikere pénteken a labdarúgó NB III nyugati csoportjában. A vendégek ziccereket és büntetőt is hibáztak.

Horváth Gábor

Puskás A. II-FC Ajka 1-1 (0-1)

Felcsút, 50 néző. V.: Jakab. Puskás Akadémia II: Varga – Papp, Radó, Lipcsei, Deutsch – Hudák, Kovács, Erdei (Keményffy, 70.), Kováts (Komódi, 54.) – Péter, Tímár (Szabó, 59.). Edző: Bojan Lazic. FC Ajka: Pokorni – Baksa, Kovács Gergő, Graszl, Csemer – Köles, Nagy E., Horváth P. (Juhász, 80.) -Vallejos (Illés, 65.), Nagy K. (Pákai, 88.), Pavlitzky. Edző: Rozmán László.

Két hatpontos csapat találkozott pénteken egymással a Felcsúton. Az ajkaiak két szép sikerrel kezdték a szezont, majd a múlt héten hazai pályán „siklottak ki", az Érd jobbnak bizonyult a Rozmán-csapatnál. Az NB I-es Puskás Akadémia második számú alakulata a győzelem-vereség-győzelem sorminta alapján rajtolt idén.

Remekül kezdődött a mérkőzés a vendégeknek. A 8. percben Vallejos húzott el a jobb oldalon, beadását Pavlitzky nyolc méterről fejelte a kapu jobb oldalába, 0:1.

Öt perccel később Nagy Krisztián növelhette volna az ajkai gólok számát, azonban abszolút helyzetben a kapusba lőtt.

A folytatásban Pavlitzky ment el a jobb oldalon, a labda egy védő lábáról pattant a bal kapufára. Két ajkai támadás is veszélyes beadással zárult, ám középen nem akadt érkező, a labda elsuhant a kapu előtt keresztbe.

A 34. percben a Puskás Akadémia is eltalálta a kapufát, majd szünet előtt Pokorninak kellett nagyot védenie.

A második félidő elején Pavlitzky kapott jó indítást, az utolsó pillanatban mentettek előle a védők. Csemer szabadrúgásánál Vargának résen kellett lennie.

Nem sokkal később Vallejos rúgta kapu elé a labdát, Köles fejelt, Varga védett bravúrral. Nagy K. kapott remek indítást Pavlitzkytól, de feleslegesen cselezett.

A 75. percben Nagy K. buktatták a 16-oson belül, a büntetőt a sértett a kapu közepébe lőtte, Varga hárítani tudott.

A hajrában jártunk már, amikor a játékvezető úgy ítélte meg, hogy Köles kezét érte a labda, amiért 11-es ítélt, Köles pedig megkapta második sárga lapját. Hudák a kapu bal oldalába bombázott, 86. perc: 1:1.

Az első félidő utolsó 10 percét kivéve uralta a játékot az FC Ajka, de nem csak a ziccereket, hanem a 11-est sem tudta gólra váltani. Ilyenkor szokott jönni a büntetés, így biztos három pontból csak egyet tudtak hazavinni a vendégek.

Rozmán László: - Ezt a mérkőzést több ízben el kellett volna döntenünk. Ahelyett, hogy fölényes sikert arattunk volna, lehetőséget adtunk, hogy egyes emberek belenyúlhassanak a találkozóba. A csapat maximálisan megérdemelte volna a győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!