Sport

2017.09.01. 17:10

Ősiben rendezik meg a hétvége derbijét

Az MTD Hungária megye II-es labdarúgó-bajnokság második fordulójának rangadóját Ősiben rendezik meg.

Bényi Kálmán

Tapolca-Badacsonytomaji SE-Bonvino: A hazaiak egy herendi vereséggel (3:2) kezdték az új idényt, míg a badacsonyiak a Nemesvámost fektették magabiztosan két vállra (5:2) az első játéknapon. A fiatal tapolcai játékosoknak az előző szezonban hazai pályán ment jobban a játék. Kíváncsian várjuk, hogy milyen teljesítménnyel rukkolnak elő a jóval esélyesebb vendégek ellen.

PV 2000 Öskü FC-ESE Nemesszalók: A tavaly még egy osztállyal feljebb szereplő vendéglátók egy dörögd elleni döntetlennel (2:2) mutatkoztak be a bajnokságban. A nemesszalókiaknak viszont még a pontszerzés sem sikerült, a Tótvázsony távozott tőlük győztesen (1:2). Nagy valószínűséggel a vendégek nem Öskün fogják megszerezni első pontjaikat.

A csopakiak (zöldben) a Vámos vendégei lesznek
Fotó: Balogh Ákos

Tótvázsony SE-Herendi Porcelán SK: Mindkét alakulat hibátlanul vette az első akadályt. A Vázsony a Nemesszalókot 2:1-re, a porcelánosok pedig a Tapolcát verték 3:2-re. Egy szoros eredmény most is benne lehet a meccsben, a pontosztozkodás lehetőségét sem zárnánk ki.

Somló SC-Balatonkenese Városi SE: Két pont nélkül álló társaság randevúzik majd egymással. Az újonc Somló SC a Csopak ellen maradt alul (3:0) idegenben, a Kenese pedig a tavalyi bajnok Ősi PSK-tól kapott ki otthon (0:2). Nagy kérdés lesz, hogy melyik egyesület csatárai találják meg előbb a góllövő cipőjüket. Igazi háromesélyes találkozó.

Ősi PSK-Szentantalfa NVSE: Már a második fordulóban összecsap egymással a tavalyi aranyérmes Ősi, és a bronz medált bezsebelő Szentantalfa. Az aktuális formákat elnézve igazán jó mérkőzésre van kilátás. Ha tippelnünk kellene 1, X-re vennénk a derbit.

Csabrendek FC-Taliándörögd SE: A csabrendekiek egy vállalható vereséggel (Szentantalfától kaptak ki 2:1-re) kezdték a 2017/18-as idényt, míg a vendégek az előző szezonban, még megye I-es Öskü ellen szereztek egy pontot (2:2). A közel azonos képességű brigádok találkozóján nüanszok fognak dönteni.

Nemesvámosi LSE-Csopak SC: A vámosiak a Tomaj vendégeként szenvedték el az előző játéknap legnagyobb gólarányú vereséget (5:2), ellentétben a Balaton-partiakkal, akik hazai pályán magabiztos 3:0-ás sikert arattak az újonc Somló SC ellen. A párharc esélyesei a csopakiak, bár a vendéglátóknak mindent el kell követniük, hogy az előző szezonban elért utolsóelőtti helyezésüket feledtetni tudják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!