Sport

2017.09.01. 17:10

VLS Veszprém: győzni mindenáron!

Pont nélkül áll a VLS Veszprém három forduló után a labdarúgó NB III-ban. A Gyirmót II otthonában nem lesz könnyű nyerni, ám ez a célja Orbán Tamás szakvezető alakulatának.

B. Virág Rita

Az elmúlt héten a Veszprém hazai pályán szenvedett 1-0-ás fiaskót az újonc THSE-Szabadkikötő ellenében.

- A szokásos menetrend szerint zajlott a mérkőzés. Hiába játszottunk mezőnyfölényben, ellenfelünk lőtte az első gólt. A vezetés birtokában riválisunk visszaállt, s ezzel nem tudtunk mit kezdeni. Szerintem lényegesen könnyebb lenne, ha mi szereznénk az első találatot - összegzett Orbán Tamás, a veszprémiek szakvezetője.

A VLS az átigazolási szezon utolsó napjaiban két játékossal erősített, visszatért Ajkáról Bene Zsombor, és Balatonfüredről érkezett Miskei István.

A VLS Veszprém (piros-kék szerelésben Irmes) első pontjaira hajt a Gyirmót II otthonában
Fotó: Balogh Ákos

- A szabályok szerint mivel Bene Zsombor ebben a szezonban, bár csak tizenkét percet, de szerepelt az NB III-ban, ezért egy hónapot ki kell hagynia.Rá biztosan nem számíthatok a következő hetekben. Miskei Istvánt pályára tudom küldeni, kérdés, milyen formában van, a jelenlegi fizikai állapota elegendő-e a harmadik vonalba is? - tudtuk meg Orbán Tamástól.

A veszprémiek legközelebb idegenben futballoznak, a Gyirmót II otthonában szombaton 17 órától lépnek pályára.

- Nem tudjuk, az NB II-es első csapatból kik játszanak majd vissza. Ez viszont nem is számít, mert nekünk most már nyerni kell, akkor is, ha a Gyirmót komplett kerettel áll fel ellenünk - húzta alá a veszprémi edző.

A vendéglátó eddig egy győzelmet ért el, a Puskás Akadémia II otthonában (0-1), hazai pályán viszont még nyeretlen. Az első fordulóban 2-1-re kikapott a listavezető Érdi VSE-től, majd 2-0-ra a Videoton II-től.

Orbán Tamás vezetőedző még nem ülhet a kispadra, a Videoton II elleni meccs után hat találkozóra szóló eltiltást kapott. Ugyanezen a találkozón sérült meg Polareczki Roland, de Kocsis Gergő és Hoós Patrik is maródi. Szabó Bencét vírusos betegség terítette le, Kókány Péter pedig szintén egy vírus miatt lábadozik, a nyirokmirigyei vannak megduzzadva. Rajtuk kívül a már említett Bene Zsombor biztosan nem futballozhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!