Sport

2017.09.01. 18:25

Világversenyeken a ZTC tagjai - Fekete Ágoston tájkerékpár Eb-n, Fehér Ferenc Trail-O világbajnokságon járt

ZALAEGERSZEG A TRIÓ Egerszeg ZTC két tájfutója szakági világversenyen vett részt az elmúlt hetekben. Fekete Ágoston tájkerékpár junior Eb-n járt, Fehér Ferenc pedig a Trail-O világbajnokságára utazott.

Kerkai Attila

Fekete Ágoston hazai és osztrák versenyeken készült a tájkerékpár junior Európa-bajnokságra, melyet a franciaországi Orléans és térségében rendeztek meg. A viadalon 14 nemzet képviseltette magát, Fekete Ágostonnak a rövidtávú versenyen gyors, sok ellenőrző ponttal tűzdelt pályát kellett teljesítenie. Ebben a versenyszámban szerepelt a legjobban, a 10. helyen végzett. A középtávon a 14. helyen ért célba, a hosszútávon viszont kevés tájékozódási képességet igénylő, egyszerű, gyors pályán (39 km) állt rajthoz, s a 21. helyen végzett.

Az egyhetes Európa-bajnokságon való szereplését pedig a következőképpen értékelte Fekete Ágoston.

- Nagyon jól éreztem magam, hiszen világszínvonalú pályákon versenyezhettem, és minden percét élveztem. A legjobban a középtáv ment, ahol szinte mindent ki tudtam magamból hozni, és a hátrány is ennek függvényében sovány lett. A sprintre pedig a legjobb elért eredmény miatt emlékszem majd szívesen vissza. A hosszútáv meg volt amilyen volt: talán életem egyik legmonotonabb tájbringa pályája. Jövőre már felnőtt Elit kategóriában kell versenyeznem. Az Eb Magyarországon, a vb pedig Ausztriában lesz, és mindkettő szintes terepen. Tudom, hogy sok erős elitversenyző van idehaza, de remélem, kapok lehetőséget.

Fekete Ágoston abban bízik, hogy a jövő évi felnőtt világversenyeken is kap lehetőséget a bizonyításra - Fotó: ZTC

A tájfutás másik szakágában a Trail-O-ban idén világbajnokságon állhatott rajthoz a ZTC edző-versenyzője Fehér Ferenc. Az ezúttal az ötödik világversenyén induló sportoló Litvániában, Bir tonas térségében 4 földrész 25 országának 128 versenyzője között az Open kategóriában ölthette magára a címeres mezt. Az első versenynapon a TempO (gyorsasági) számot bonyolították le, mégpedig egy nap alatt. Fehér Ferenc a kevés hiba ellenére sajnos nem került a döntőbe. A PreO (precíziós tájfutás) verseny első napja egy vegyesen nyílt és erdős terepen, a második napja egy nyílt, de növényzeti objektumokkal sűrűn megszórt területen volt. Fehér Ferenc 46. és 47. helye összesítésben a 48. helyet jelentette.

Fehér Ferenc is érzi, mi az, amiben előbbre kell lépni

- A tavalyi Eb után bizakodó voltam, jobb eredményt vártam magamtól - ismerte el Fehér Ferenc. - A TempO nagyon jól ment, de lassú voltam, míg a PreO-n alapvető hibákat követtem el és a szintidő is szorított. Az elsődlegesen technikai, tájékozódási képességeket igénylő szakágban itthon kevés verseny van, ezért külföldi viadalokat kell felvállalni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!