Sport

2017.09.01. 18:20

Az erősségeiben bízik a ZTE FC Békéscsabán is

ZALAEGERSZEG A magyar válogatott vasárnapi vb-selejtezője miatt szombati játéknapot "rendelt" az NB II-es labdarúgó-bajnokság kiírása, így a ZTE FC is ezen a napon, 18 órától lép pályára Békéscsabán. A helyszín és az ellenfél miatt a találkozó Zoran Spisljak személye miatt is érdekes, hiszen a ZTE FC vezetőedzője tavasszal még a viharsarkiak kispadján ült.

Kerkai Attila

Zoran Spisljak 2014 nyarán kezdett el Békéscsabán dolgozni, és már abban a bajnoki évben az élvonalba vitte a lilákat. Egy évet tölthetett el csupán az NB I-ben a Békéscsaba, a 2016-2017-es szezont már ismét az NB II-ben kezdte, de változatlanul Zoran Spisljakkal. Aki aztán idén márciusban felajánlotta lemondását, amit a csabai klubvezetés elfogadott, de egy ideig még úgy volt, hogy akár vissza is ülhet a kispadra. Néhány héttel később biztossá vált a távozása, május közepén pedig már a ZTE FC vezetőedzőjének nevezték ki, de Zoran Spisljak csak a nyártól vette át az egerszegiek szakmai irányítását.

Szappanos Péter kézzel és sokszor lábbal is tisztáz, ha erre szükség van. A hálóőr persze bízhat abban, hogy nem lesz sok dolga, ám ha mégis, akkor legyenek azok fontos bravúrok... - Fotó: Pezzetta

A ZTE FC legutóbbi békéscsabai látogatása jól sikerült, hiszen az egerszegiek Forgács és Babati találataival 2-0-ra nyertek. Akkor már nem a viharsarkiak és még nem az egerszegiek edzője volt Spisljak. Mindenképpen különleges lesz a szombati találkozó az ő szempontjából.

- Természetesen minden mérkőzésre külön készülünk, így van ez most is, részemről pedig érthető, hogy én is külön készülök - mondta el érdeklődésünkre a péntek délelőtti elutazás előtt Zoran Spisljak, hiszen a zalaiak már ekkor útra keltek, hogy az esti edzést már Békéscsabán végezzék. - Három évet töltöttem el Békésben, ismerem a körülményeket. A csabaiak kerete változott azóta, hogy eljöttem, ha jól számoltam, az akkori garnitúrából négyen játszottak legutóbb az Előrében.

A ZTE FC három győztes mérkőzéssel a háta mögött várja az újabb fellépését. A szombati házigazda a legutóbbi öt találkozóján veretlen maradt (három győzelem és két döntetlen) és egy ponttal (11) gyűjtött többet eddig a zalaiaknál. S hogy mi lehet a döntő ezen a mérkőzésen?

- Az, hogy melyik csapat játszik majd okosabban - hangzott Zoran Spisljak válasza. - Döntő lesz, hogy ki tudja jobban mozgósítani az erősségeit. Két azonos tudású csapat játszik, így az egyéni kvalitások is előtérbe kerülnek. Mostanra mindenki felépült a keretben, egyedül Paudits végzi már csak rehabilitációját.

Szappanos Péternek, a ZTE FC hálóőrének is jelentős szerep jutott abban, hogy a legutóbbi három találkozójukat megnyerték. De véleménye szerint kell-e bravúr a részéről ahhoz, hogy nyerjenek Csabán is?

- Kiélezett mérkőzés lesz, hiszen rangadónak is beillik - kezdte ezzel mondandóját Szappanos Péter. - Védeni biztosan kell majd, s lehet, hogy lesz egy olyan védés, ami pontokat jelenthet majd... Extra koncentrációra lesz szükségünk. A három győzelem nagyon jól jött a csapatnak, de azt is hozzátenném, hogy nincs hurráhangulat, hanem a helyén kezeljük ezeket a sikereket. Melyek pluszt adtak nekünk, de most rangadó következik. Az döntsön - bár vannak egyéniségek együttesünkben -, hogy csapatként jobbak leszünk az ellenfélnél!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!