Sport

2017.09.01. 18:25

Várható: egyetlen csapat ellen sem lehet játszadozni

A szeptember 9-ei rajt, a D. Kohász - Budaörs mérkőzés előtt tegnap és ma is játszik egy előkészületi mérkőzést a dunaújvárosi női kézilabdacsapat.

Jankó Árpád

Tegnap az NB I-be felkerült kecskeméti gárda volt az ellenfél. Fölényesen nyert a Kohász. Ma délelőtt pedig a Kisvárda együttesével (10.30 óra) kézilabdázik a hazai csapat.

A Kecskemét elleni találkozó előtt György László arról nyilatkozott, hogy senkit, a kecskemétieket sem szabad lenézni. Márcsak azért is igaza van a Kohász mesterének, mert a kecskeméti együttes is több rutinos élvonalbeli játékost igazolt. Például Békéscsabáról Nikolayenkot, Debrecenből Siska Pálmát. A hazai keretből viszont hiányzott az új Kohász-kapus, Katarina Tomasevics, mert családi ok miatt hazautazott.

A kecskemétiek kapujába hatszor talált be Szalai Babett Fotó: Zsedrovits Enikő

A dunaújvárosi szakvezető intő szavai teljesen jogosak voltak, mert igencsak tartotta magát a kecskeméti gárda. Gyors lerohanásaikból szerezték a góljaikat. Így az első félidőben egy góllal vezetett is a vendégcsapat (14-15).

Fordulás után már kevesebb ziccert hagyott ki a hazai együttes, és a 39. perctől akadt egy jó sorozata a Kohásznak. Pillanatok alatt szerzett jelentős előnyt (26-23). Ám a vendégek harcoltak tovább, és a hazai előny komolyan csökkent. Következett a hajrá, amelyben látszott, hogy a vendégcsapat játékosai fáradnak, és nem tudják megakadályozni a dunaújvárosiak jelentős előnyét, és végül a győzelmét. (31-25).

Ezen a találkozón is nagyon sok tapasztalatot szerezhettek a Kohász kézilabdázói. Egyebek között azt, hogy az első osztályú bajnokságban több azonos képességű, megerősödött együttes küzd majd meg egymással. Könnyű mérkőzés nem lesz. A Kecskemét elleni sem volt vidám játszadozás.

Dunaújvárosi Kohász - Hufbau-Akker KNKSE 31-25 (14-15)

Dunaújváros Sportcsarnok, 150 néző.

Vezette: Mizsák D., Schmidt O.

D. Kohász: Csapó - Klujber 1, Kovács A. 8 (5), Dombi 2, Szalai 6, Cifra, Micijevic 5, Kazai 2. Csere: Vártok (kapus) Monori 1, Takács D. 1, Grosch 2, Bouti, Molnár 3, Nick. Edző: György László.

Kecskemét: Risovic - Nikolayenko 2, Varga 6, Gulyás, Fauszt, Siska 5 (1), Szabó 4. Csere: András (kapus) - Deáki 1, Áron 2, Kaiser 2, Horváth , Kovács K. 2, Karalyos 1. Edző: Marosán György.

Kiállítások: 2, illetve 12 perc. Hétméteresek: 7/ 5, illetve 1/1.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!