Sport

2017.09.01. 18:25

Centrum edzőtáborban gyakorolhattak a birkózók

A Dunaferr Sportegyesület birkózó-szakosztálya a Magyar Birkózó Szövetség sportágfejlesztési programjának megfelelően, kötelezettségének is eleget téve centrum edzőtábort szervezett augusztus végén.

Gallai Péter

A Dunaújvárosban, a Gurics György Birkózó Centrumban rendezett eseményen az Enying VSE, a Kalocsai SE, a Gurics György BDSE, a Berhidai SE és a Dunaferr SE sportolói vettek részt. Összesen harmincöt versenyző és hat edző vett részt a programban. A Gurics György Birkózó Centrum átalakításának második üteme jelenleg is tart, ezért a lebonyolítás egy kicsit nehezebb volt, de ennek ellenére a feladatokat sikerült megoldani.

A birkózás mellett jutott idő strandolásra és játékra is Fotó: Dunaferr SE

- Az első és a második napon délelőtt és délután is szőnyegedzést tartottak a trénerek, a gyerekeket tudásszint szerint két csoportba osztották. A fő cél a sportági alaptechnikák gyakorlása és csiszolása volt. A harmadik napon a délelőtti küzdőedzést követően a jó időt kihasználva a Fabó Éva Sportuszodában a gyerekek úszással és játékkal töltötték a délutánt. A negyedik napon délelőtt és délután is a gyakorlásé, valamint a birkózásé volt a főszerep. Az edzőtábor fontos állomása volt az őszi versenyszezonra való felkészülésnek - ismertette a részleteket Tombor István, a szakosztály vezetőedzője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!