Sport

2017.09.01. 18:00

Szombathely a torna fővárosa! Az ob versenye után Challenge világkupa

Ezekben a napokban a tornászok kerülnek a figyelem középpontjába. A legnagyobb verseny a szombathelyi Challenge világkupa lesz, amelyre az országos egyéni bajnoksággal hangolódnak rá a tornászaink.

Jankó Árpád

Az ob-n nemcsak magyar tornászok szerepelnek, hanem eljöttek osztrákok, svédek csehek is. Ők versenyen kívül indulnak.

Draskóczy Imre, a női tornászok szövetségi kapitánya bízik az országos egyéni bajnokság magas színvonalában.

- Sajnos több sérülés is hátráltatta a munkánkat. Kovács Zsófia három szeren fog indulni, Dévai Boglárka négy, Böczögő Dorina két, Al-Salty Dália pedig négy szeren versenyez.

Kovács Zsófia felemás korláton, gerendán, talajon indul Fotó: AG

Az országos bajnokság a férfiak bemutatójával kezdődik, és szombaton, valamint vasárnap rendezik meg a szerenkénti döntőket. Szombaton és vasárnap a verseny 10.30 órakor kezdődik. Az országos egyéni bajnokságot követően a szombathelyi Challenge világkupa szeptember 8-a és 10-e között lesz. Erre a versenyre is nagyon készül a vasi főváros, hiszen harminc városból érkeznek versenyzők. A tornászokkal, csapatkísérőkkel, sportdiplomatákkal együtt összesen háromszáz vendégről kell majd gondoskodni. Ezen a versenyen döntős helyezéseket vár a magyar tornásznőktől a szövetség. Kovács Zsófia a Dunaferr Európa-bajnoki ezüstérmes tornásza felemás korláton, gerendán és talajon indul. Dévai ugrásban és talajon, Böczögő felemás korláton, gerendán, Tömböl Boglárka pedig ugrásban versenyez. Elmondhatjuk, hogy az országos egyéni bajnokság kiváló bevezető versenyt jelent a szezonra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!