Sport

2017.09.01. 19:40

A Fehérvár AV19 hatékony emberelőnyös játékával nyert a Füchse ellen

SZÉKESFEHÉRVÁR A 9. Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna nyitómeccsén a Medvescsak Zagreb 2-0-ra verte az Érsekújvár együttesét. A Fehérvár AV19 SC a német Lausitzer Füchse alakulatával kezdett.

Ferencz Balázs

A 2009-ben, tragikus hirtelenséggel elhunyt klasszis hokis, Ifj. Ocskay Gábor emlékére rendezett jégkorong torna lebonyolítási rendje idén változott, a négy csapat körmérkőzéseket vív, gyűjtögetik a pontokat.

A nyáron átalakult, s úgy tűnik tetszetősen formálódó Fehérvár AV19 SC már a 3. percben megszerezte a vezetést a DEL 2-ben érdekelt Lausitzer Füchse ellen. Emberelőnyben hokizhatott a Fehérvár. Jól járatták a korongot, s a finn kooperáció végén Jyrkkiő és Luttinen közbenjárása után Juha Uottila a bal bedobókör kötepéről lőtt a hosszú sarokra, 1-0. A 8. percben az újabb emberelőnyből újabb fehérvári találat született. Gyorsan táncolt a pakk az ütőkön, Uottila távoli löketét bravúrral védte Kessler kapus, de a kipattanó korong visszakerült a hazaikhoz. Erdély invitálta passzával újabb bombára Uottilát, aki a kékvonal közeléből repítette a pakkot ismét a bal sarokba, 2-0. Nagy kedvvel, lendületesen, és igen tetszetősen hokizott a Volán, LoVecchio és a korábbi ljubljanai mumus, Ales Music is remekül értették egymást a német harmadon belül. A németek nem dolgoztatták meg Rajnát, azonban a kék-fehérek rendre kóstolgatták Kesslert, Erdély is emberes lökettel kínálta meg a vendégportást. A harmad hajrájában Kóger cikázott át a sárgamezesek között, de Kessler útját állta, majd az ellentámadásból Warttig tesztelte Rajnát. Ekkor harsant a csarnok pillanatnyi csendjébe az egyetlen német szurkoló csatakiáltása, melyet megtapsolt a hazai publikum. Mint ahogy Kocsis éles szögből leadott lövését is, melyet Kessler óriási bravúrral, a gólvonalig visszanyúlva hárított.

A második harmadban már aktívabb, valamivel gyorsabb hokit hintettek a jégre a Rókák, de közülük is inkább a két exfehérvári játékos, Chris Bodo és Chris Owens voltak elemükben. A mérkőzés derekán Gilbert piszkálta fel a korábbi percekben tétlenkedő 21 éves Kesslert, kétszer is próbálkozott a kanadai. Aztán kivédekezett egy emberhátrányt a Volán, de amikor kiegészültek a kék-fehérek, Thomas Götz a bal oldalról vette be a ketrecet, 2-1. A periódus zárása előtt a nagy lendülettel érkező Viktor Lennartsson előbb lebontotta Kógert a kapu előtt, majd üresen kapott korongot, amit Rajna válla fölé helyezett, 2-2.

A harmadik harmad elején felváltva forogtak veszélyben a kapuk, a fehérváriak egy kapuvasig is eljutottak akkor, mikor Kessler elvesztette bárdját. Jöhetett aztán egy emberfór, s 50 másodperc volt hátra a németek kiállításából, amikor David Gilbert kanalazta a pakkot a kapuba, 3-2. A fehérváriak három előnyükből hármat váltottak gólra. A 46. perctől is emberelőnyben hokizhattak a hazaiak, nem sokáig, mert Gilbert keménykedett Harty és Schmidt pedig ökölpárbajt vívtak, némi német fölénnyel. Az utolsó 10 percben két német fórt, s a legvégén a kapus nélküli, létszámfölényes rohamokat is sikerült kivédekezni, nagy csatában nyert végül az emberelőnyökkel jól sáfárkodó Volán. Ma 19.15-kor a Medvescsak lesz az ellenfél.

Fehérvár AV19-EHC Lausitzer Füchse 3-2 (2-0, 0-2, 1-0)

Székesfehérvár, 2000 néző. Vezette: Soós, Gangel (Berger, Abonyi)

Fehérvár AV19: Rajna - Jyrkkiö (1), Uotilla 2 (mindkettő ee), Kóger, Erdély (1), Gilbert 1(ee) - Stipsicz, Vidmar, Music, Luttinen (2), LoVecchio - Szabó D., Harty, Reisz, Szabó P. K., Szita - Szirányi, Kocsis, Sárpátki, Vincze. Vezetőedző: Benoit Laporte.

Lausitzer Füchse: Kessler - Kania, Nagele, Hesler, Götz 1, Warttig - Adam, Owens, Tegkaev, Eriksson, Bodó - Geiseler, Hoffmann, Jahnke, Stöber, Penc - Mund, Bar, Schmidt, Neuert, Boiarchinov, Lennartsson 1.

Vezetőedző: Hannu Järvenpää.

Kiállítások: 14 +10 illetve 14 perc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!