Sport

2017.09.01. 18:55

Nagy Attila masters vb-futamon győzött Ausztriában

SZÉKESFEHÉRVÁR Az ausztriai St. Johannban rendezték a veterán kerékpárosok hagyományos világbajnoki futamát, a fehérvári Nagy Attila győzött.

Horog László

A sportágban csak Picasso néven ismert sportoló 1967-ben, 15 évesen kezdett kerékpározni a Videoton kerékpár szakosztályában. Nagy Attila azóta is aktív, rendszeres résztvevője a korosztályos viadaloknak. A St. Johannban rendezett veterán világbajnoki futamon, Masters 7 kategóriában megnyerte a 76 km-es országúti versenyt. Korábban is remek eredményeket ért el, 2012-ben ausztrál bajnoki címet szerzett, vb-futamon pedig ezüstérmes lett Perthben.

Nagy Attila első lett az ausztriai masters viadalon Fotó: a szerző

A nyár végi, ausztriai erőpróbán általában több magyar bringás is elindul, de komoly eredményt csak Nagy Attila ért el, az utóbbi években az 5., 4., 11. és 16. helyen ért célba. Mindig fogadkozott, hogy egyszer elsőnek halad át a célon. Ezúttal megvalósította álmát, a 76 km-es, országúti viadalon - emelkedőkkel tarkított, kemény, hegyi terepen - a sok éves tapasztalatával a legjobb taktikát választotta, megszökött féltávnál, ami bejött, hazaért, a többiek nem tudták tartani vele a lépést. Az utolsó 40 kilométert egyedül tette meg, 1 perc 45 mp-es előnnyel ért célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!