Sport

2017.09.01. 18:15

Vasiak vitézkedtek a racketlon-Eb-n

WIENER NEUDORF Remek eredményekkel tért haza az ausztriai racketlon- (asztalitenisz, tollaslabda, fallabda, tenisz) Európa-bajknokságról Sákovics Péter.

Tóth Gábor

A sportág történetének második Európa-bajnokságát rendezhette meg az ausztriai település. Sákovics Péter ismét Európa-bajnoki aranyérmet nyert, ezúttal a +50-es korosztály páros versenyszámában győzött a soltvadkerti Károlyi Tibor partnereként. Az Eb-diadalhoz egy finn, egy svéd és egy orosz-magyar párost kellett legyőzniük. Mindketten tagjai voltak a magyar szenior-racketlonválogatottnak, amely ezüstérmet szerzett a +55-ös korosztályban. A csapatban szerepet kapott a szombathelyi Vaida Florin is - továbbá a budapesti Nagyiványi György és a kalocsai Pésti Mihály. A magyarok legyőzték a dán, a finn és a házigazda osztrák válogatottat, csak a döntőben szenvedtek szoros vereséget az angol nemzeti csapattól.

Sákovics Péter egy aranyat és egy ezüstöt szerzett Fotó: SEK

Sákovics indult +55 egyéniben is, ahol az elődöntőben két ponttal alulmaradt, majd kisebb sérülés miatt a harmadik helyért már nem tudott megküzdeni. A nyílt kategória vegyes páros számában a szombathelyi sportember a lányával, Sákovics Virággal indult. Nagy meglepetésre bejutottak a négy közé, ahol az elődöntőben és a harmadik helyért lejátszott meccsen is csupán két-két ponttal kaptak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!