Sport

2017.09.01. 20:45

A lettek felett aratott diadal biztató, de a vasárnapi meccs egészen más lesz

BUDAPEST Magyarország labdarúgó válogatottja 3-1-es győzelmet aratott Lettország felett a világbajnoki selejtező-sorozat 7. fordulójában. Pátkai Máté végig pályán volt.

Ferencz Balázs

Hét forduló után a magyar labdarúgó válogatott továbbra is a B csoport 3. helyén áll, 10 ponttal. Vasárnapi ellenfelünk, Portugália 18 pontos, a listavezető svájciak 21 egységet gyűjtöttek eddig. Csütörtök este nem csupán a 3-1-es győzelem örvendeztette meg a több mint 20 ezres szurkolótábort, de a válogatott lendületes, jó és harcos játéka is. A Videoton FC középpályása, Pátkai Máté is fontos tagja volt a csapatnak, igaz, kissé hátrébb játszott, mint hétről hétre teszi azt a Vidiben.

- Nagyon jól éreztem magam, jó volt visszatérni a válogatottba, szenzációs mérkőzést játszottunk, örülök, hogy egy viszonylag magabiztos győzelmet tudtunk aratni - értékelt a meccs után Pátkai, aki három év szünet után ölthetett magára újra címeres mezt. - 70-75 percen át mi uraltuk a mérkőzést, ezért megérdemelt a győzelem. Több helyzetünk is volt, igaz, pontrúgásokból sikerült betalálni, de ez hozzátartozik a futballhoz.

Pátkai Máté rengeteget harcolt a labdákért a lettek ellen, s a támadásépítésben is fontos szerep hárult rá.

A hatszoros válogatott Pátkai Máté bízik benne, hogy megragad a nemzeti együttesben Fotó: Kricskovics Antal

- Az ember mindig a legjobbat akarja nyújtani, így voltam ezzel egész nyáron a bajnokságban és az Európa-ligában is. Nagyon örülök, hogy megkaptam a lehetőséget, bízom benne, hogy sikerült élni vele, meglátjuk a folytatást. Felszabadultan játszottam, rengeteg támadás ment át rajtam, ezért nagyon bízom benne, hogy a Lettország elleni teljesítményemmel a szövetségi kapitánynak és a szurkolóknak, de akár magamnak is bizonyítani tudtam a vasárnapi meccs előtt. Úgy érzem jól működött a középpálya, de természetesen mindig akad valamin javítani. Amit kért tőlünk Bernd Storck - a játék szervezését, a csapat forgatását, a sok oldalváltást - azt többé-kevésbé sikerült megvalósítanunk.

A hét utolsó napján, 20.45-kor a sztárokkal teli Portugália válogatottját fogadják a magyarok a Groupamában.

- Az egy teljesen más mérkőzés lesz. A portugálok egyértelműen nyerni akarnak majd, hiszen ki akarnak jutni a világbajnokságra. Erre nekünk már nem nagyon van esélyünk. Bízom benne, hogy a portugál támadásokat sikerül megállítanunk, és adott esetben egy-egy kontrából veszélyeztetni tudunk.

Pátkai élvezi, hogy újra a válogatott tagja. - Azalatt a három év alatt, amíg nem szerepeltem a válogatottban, érettebb játékos lettem, sokkal magabiztosabb vagyok, mint korábban, talán ennek is köszönhető, hogy újra lehetőséget kaptam. Bízom benne, hogy ez így is marad.

- Összességében jól játszott a csapat, a játékosok megvalósították, amit elterveztünk. Fontos volt ez a győzelem a magyar futball, a szurkolók számára, továbbra is így szeretnénk játszani. A portugálok ellen nehéz lesz, ők a favoritok, de erős ellenfél lesz a magyar együttes - mondta Bernd Storck, szövetségi kapitány.

Szalai Ádám hasizomsérülést szenvedett, így vasárnapi játéka kérdéses.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!