Sport

2017.09.02. 17:53

VLS Veszprém: végre!

Gyirmót, Veszprém – Megszerezte szezonbeli első győzelmét a VLS Veszprém a labdarúgó NB III-ban. A bakonyiak idegenben tudtak győzni. Két piros lap is villant a meccsen.

Horváth Gábor

Gyirmót II-Veszprém 1-3 (0-1)

Győr, 100 néző. V.: Derdák. Gyirmót FC Győr II: Rengel – Nagy, Tóvizi (Kovács G., 41.), Kőris, Kovács Zs. (Horváth R., 46.), Farkas, Czár, Németh, Sandal (Dávid, 75.), Tiba, Széles. Edző: Nagy László. VLS Veszprém: Mikler – Gulyás, Felber, Dobsa, Gunther – Kocsis (Fridrich, 77.), Simon – Irmes, Hoós (Szabó, 59.) – Bognár, Polareczki (Miskei, 66.). Edző: Orbán Tamás.

A pontvadászat negyedik fordulójában a Gyirmót FC Győr II otthonába látogattak a veszprémiek, akik nulla ponttal álltak a hétvége előtt. A házigazda az első három játéknapot két vereséggel és egy sikerrel teljesítette.

Bognár Bence (balra) kétszer volt eredményes a találkozón Fotó: Balogh Ákos

A Veszprém kezdte jobban a találkozót, a vendégek irányították a játékot, majd váratlanul néhány percen belül kettős emberelőnybe kerültek. A játékvezető a 32. percben a kiugró Irmest lerántó Némethnek mutatta fel a piros lapot, a 38. percben pedig a reklamáló Czár kapott egymás után két sárgát, így ő is idő előtt hagyta el a pályát.

A 39. percben góllá is érett a vendégek fölénye, baloldali támadás végén a hosszú oldalon üresen érkező Bognár Bence fejelt a kapuba, 0-1.

A veszprémiek azonban képtelenek voltak tovább ütni a vasat, az első félidő folytatásában és a második játékrész elején egyaránt számtalan helyzetet puskázott el a VLS.

És ahogy ilyenkor lenni szokott...

A 60. percben hátul hibáztak a vendégek, Kőris köszönte, elhúzta a kapus mellett a labdát és a hálóba passzolt, 1-1.

A VLS nagy nyomás alá helyezte ellenfelét, de úgy tűnt, képtelen ismét megszerezni a vezetést.

Egészen a 65. percig. Ekkor a vendégek a 16-os előtt járatták a labdát, az akció végén Polareczki szépen lőtte ki a hosszút, 1-2.

A bakonyi csapat a 79. percben lemásolta a második találatot, ezúttal Bognár volt eredményes, 1-3.

A két piros lappal óriási fórt kapott a Veszprém, amely sokkal többször is a kapuba találhatott volna. A lényeg azonban az, hogy a rajton beragadó VLS rossz sorozata végre megszakadt.

Orbán Tamás: - Miután kettős emberelőnybe kerültünk, irreális volt a játék, csak az volt a kérdés, mekkora a különbség. Úgy gondolom, tizenegy a tizenegy ellen is jobbak lettünk volna ellenfelünknél. Kár, hogy ismét sok helyzetet kihagytunk, de a három pontot végre sikerült megszerezni, örüljünk neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!