Sport

2017.09.02. 18:01

Edzőjéért is harcolt a ZTE FC, és 3-0-ra győzött Békéscsabán!

Szombaton a labdarúgó NB II 7. fordulójában a ZTE FC együttese a Békéscsaba otthonában lépett pályára.

Kerkai Attila

A mérkőzés Zoran Spisljak, az egerszegiek vezetőedzőjének személye miatt  adott kiemelt figyelmet, aki a legutóbbi szezonban még a csabaiakat irányította, ám mindezt felülírta egy szomorú hír: Zoran Spisljak a találkozót megelőző este elvesztette édesanyját. A ZTE FC nagyon jól játszva,  3-0-ra győzött!

Békéscsaba 1912 Előre – ZTE FC 0-3 (0-2)

Békéscsaba, 926 néző. Jv.: Takács (Horváth R., Kormányos II.).

Békéscsaba: Ribánszki – Szatmári I., Szélpál (Nagy I., 46.), Dlusztus, Pilán  (Zahorán, 46.) – Mészáros M., Nagy S., Király P. - Gyurján (Viczián, 46.), Urbin, Birtalan. Vezetőedző: Boér Gábor.

ZTE FC: Szappanos – Szabó M., Forgács, Koszó, Bedi – Fujsz, Polényi, Dubek (Vernes, 73.),  Babati – Ekker (Végh., 82.), Balázs Zs. (Nagy T., 64.). Vezetőedző: Zoran Spisljak.

Gólszerzők: Polényi (7.), Ekker (33.), Vernes (92).

A ZTE FC együttese már pénteken elutazott Békéscsabára, azonban este egy szomorú hír érkezett az egerszegiek csapatához. A vezetőedző Zoran Spisljak édesanyja elhunyt, így a szombati mérkőzésen Csató Sándor másodedző vezényelte kék-fehéreket, Zoran Spisljak hazautazott. A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött, hiszen ismert: a szerb vezetőedző 2014-től egészen az idei tavaszig irányította a Békéscsaba szakmai munkáját.

A védő Króner Martin is hiányzott már a ZTE FC keretéből, akit –  a klub honlapján megjelent információ alapján –  a zalaiak  a játékos kérésére,   kölcsönadott a Vác FC-nek az őszi szezonra. A hazai nézőket nem hagyta hidegen a találkozó, hiszen NB II-es viszonylatban sokan voltak kíváncsiak a találkozóra. A ZTE FC kezdőcsapata nem  változott a legutóbbi mérkőzéshez képest és a 7.percben a zalaiak már vezettek. Dubek jobb oldali szögletét az érkező Polényi az ötösről fejelte a kapuba, 0-1. Később is a ZTE maradt támadásban, amely jól használta ki a széleket. A hazaiak Urbin révén veszélyeztettek, de a 33. percben már két góllal vezetett az egerszegi csapat: Ekker kapott labdát, aki megindulva  kicselezte őrzőit és 10 méterről a kapuba helyezett, 0-2. A ZTE FC egyértelműen jobban játszott, lendületes volt és eredményes is. A 43. percben egy hazaadott labdára Balázs Zsolt csapott le, de a lövés pillanatában elcsúszott a vizes talajon, így nem tudta növelni a zalai előnyt.

Ekker Milán (fehérben ) a szombati találkozón támadja a hazaiak játékosát.  Nagyon fontos gólt lőtt a fiatal támadó is
Fotó: 1912.elore.hu

A második félidőre hármas cserével frissített a Békéscsaba és feljött. Rögtön a második játékrész elején  kétszer is a kapu előterében kellett mentenie a zalaiaknak, és még a kapufa is besegített ebben.  A ZTE FC továbbra is bízhatott kontráiban, de immár sokkal többször kellett az egerszegieknek  hátul is egységesnek maradniuk. Idővel a hazaiak vállalkozókedve is enyhült, ami a ZTE malmára hajtotta a vizet. A hajrában a csereként beállt Végh Gábor adott lendületet, aki bár fölé emelt, de jó meglátás volt ez, majd a 87. percben ő harcolt ki büntetőt. A labda mögé Vernes állt, de a 11-est fölé lőtte! Nem sokkal később viszont korrigálta hibáját, amiben nagy szerep jutott Véghnek, aki remek labdával ugratta ki Vernest, aki 92. percben 7 méterről lőtt a kapuba, 0-3.

A ZTE FC sorozatban negyedik győzelmét könyvelhette el, ami  sokat elmond. Teljesen megérdemelten győzött  Békéscsabán, még úgy is hogy a hajrában kimaradt egy büntető is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!