Sport

2017.09.03. 18:35

A Göcsej SK férfi futsalcsapata hétfőn kezd az NB II-ben

ZALAEGERSZEG Négy év alatt népszerű lett a futsal Zalaegerszegen, ami a Göcsej SK-nak köszönhető. A Győrhöz hasonlóan férfi és női vonalon is első osztályú csapatot építettek, ám a tavalyi anyagi nehézségek után a férfiak kiestek az NB I-ből. Hétfőn este az NB II-es hazai bajnoki rajt egyben az újrakezdést is jelenti számukra.

Jóna István

Vagyis, a Göcsej SK folytatja a megkezdett munkát és tovább erősíti a futsal jelenlétet a megyeszékhelyen.

- Vissza szeretnénk térni a gyökereinkhez, vagyis ahol annak idején elkezdtük. Újra fel szeretnénk építeni a zalaegerszegi futsalt, természetesen a fokozatosság elvét követve - tájékoztatott Major Krisztián, az immár a felnőtt csapatokat működtető sportvállalkozás ügyvezetője.

Mint megtudtuk tőle, közel másfél éve kapcsolódott be a Göcsej SK munkájába, s azt is közölte: a női és a férfi csapatot egy sportvállalkozás működteti. A Göcsej SK nem szűnt meg, a korábban működtetett kézilabda-, kosárlabda-szakosztályok viszont jelenleg nem aktívak. Az ügyvezető elmondta, hogy a két együttesnek a működtetése biztosítva van erre a szezonra a vállalkozást működtető támogató jóvoltából.

Bagó Gábor szerint is új irányt kell venni, ami a visszakapaszkodás

- A klub helyzete a lehetőségekhez képest későn rendeződött, így kisebb lemaradásban vagyunk a csapatépítés terén. Nehéz év elé nézünk, de szeretnénk stabil háttér mellett dolgozva, Zala megyei játékosokra építve újra népszerűvé tenni ezt a sportágat - folytatta az ügyvezető.

Fontos kérdés a vezetőedző személye, amit az elmúlt időszakban Bagó Gábor töltött be és sokat tett azért, hogy minél több fiatal megismerhesse ezt a Magyarországon fiatal sportágat. De vajon folytatja-e a megkezdett munkát a futsal edzői papírokkal is rendelkező szakember:

- Átbeszéltük a dolgokat és természetesen folytatom a munkát. Nem szeretném veszni hagyni a belefektetett időt és energiát. Felépítettünk valamit és szeretném, ha ez folytatódna Zalaegerszegen - tájékoztatott Bagó Gábor.

A vezetőedző elmondta, hogy régi és új arcokat is láthat majd a közönség a csapatban. Egy építkezési folyamat elején vannak, amihez sok türelem és kitartás kell. A fokozatosságot tartják majd szem előtt, és 2-3 éven belül, egy stabil alapokon nyugvó csapatot szeretnének újra az első osztályban működtetni.

A férfi csapatnak hétfőn már kezdődik az NB II-es szezon, ahol két 12-es csoportba sorolták a csapatokat. Az első ellenfél 20.45-kor a REAC együttese lesz, akiket a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban fogad a Göcsej SK.

Az NB I-es női csapat irányítását Tánczos Tiborra bízták, aki szakmai igazgatóként tevékenykedett az elmúlt idényben az egyesületnél. Számukra szeptember 10-e az első tétmeccs időpontja, amikor Magyar Kupa mérkőzésen az ELTE BEAC csapatához látogatnak.

A Göcsej SK irányítói annyit még elmondtak, hogy mindkét együttes mérkőzései ingyenesen lesznek látogathatók ebben az idényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!