Sport

2017.09.03. 17:55

KHL-es csatár a DAB-ban

DUNAÚJVÁROS A DAB jégkorongklub bejelentette: szerződtette a KHL-es múlttal is rendelkező, 190 centi magas és 100 kilós, 29 éves ukrán csatárt, Roman Blagoyt, aki pénteken írta alá szerződését a Dunaújvárosi Acélbikák csapatával.

DH-információ

A kijevi születésű támadó óriási tapasztalattal érkezik, hiszen az ukrán bajnokságon kívül - ahol nem mellékesen ötször volt bajnok - megfordult a fehérorosz és a kazah bajnokságban, sőt, az orosz másodosztályban és a KHL-ben is.

A tavalyi szezont a KHL-es Metallurg Novokuznetsk csapatában kezdő csatár képességeiről sok mindent elmond, hogy két évvel ezelőtt a gyengének nem nevezhető orosz másodosztályban gólkirály volt. Emellett természetesen a korosztályos és a felnőtt ukrán válogatottban is megfordult jó néhány alkalommal, s képviselte Ukrajnát felnőtt Divízió I/A és I/B vb-n egyaránt. Tavaly a magyar válogatott ellen is jégre lépett, akkor már a felnőtt keret tagjaként - számolt be az igazolásról a klub honlapja.

Az új légiósnak nemcsak termete óriási, hanem a tapasztalata is
Fotó: dreamstime.com

Blagoy érkezésével egy időben a csapat vezetése megköszönte szlovén Ogrizek eddigi munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!