Sport

2017.09.03. 17:35

Két aranyérem a legtöbb ponttal - Felemás korláton, gerendán brillírozott Kovács Zsófia

Szombaton a tornászok szerenkénti döntőjének első napján a Prolan Egyéni Országos Bajnokságon minden szeren más állhatott a dobogó tetejére.

Jankó Árpád

Kovács Zsófi, Dévai Boglárka, Kardos Botond, Vecsernyés Dávid és Dudás Norbert nyakába akasztották az aranyérmet.

Azt tudni kell, hogy előtte az országos bajnokságon az egyéni összetetten Al-Salthy Dália győzött. Ez jó erőfelmérés volt a jövő heti torna Challenge Világkupa előtt. Az összetettben második lett Dévai Boglárka, harmadik pedig Sági Inez. Sajnos több sérülés is gondot okozott. Kovács Zsófia bokasérülése miatt csak három szeren mutatta be gyakorlatát.

De visszatérve a szerenkénti döntőkre: Kovács Zsófia Eb-ezüstérmes csak felemás korláton indult. Viszont ezen a szeren nagyszerű gyakorlatot mutatott be. A hibátlan szereplésért a legtöbb pontot ő kapta: 14,100

A hölgyeknél ugrásban az Eb-bronzérmes Dévai Boglárka teljesített a legjobban, így 13,150 ponttal az első helyen végzett. A junioroknál felemás korláton Fehér Nóra, ugrásban pedig Péter Sára lett az országos bajnok. A Dunaferr tornásza, Halász Dóra Szimonetta a juniorok között ugrásban harmadik lett.

Kovács Zsófia felemás korláton hibátlanul tornázott
Fotó: Ady Géza (illusztráció)

Az aranyérmes Kovács Zsófia a következőket nyilatkozta: - Felemás korláton leépített gyakorlattal indultam az Eb-hez képest. Szépen be tudtam mutatni, az átkötés plusz tizedet ért. Nyáron voltak nehézségeim, meghúzódott a hasfalam, a bokámat pedig két hete nyomtam meg. Vasárnap terv szerint csak gerendán szerepelek, vannak új elemeim. Célom, hogy minél pontosabban meg tudjam csinálni a gyakorlatot.

Vasárnap a szerenkénti döntők második napján a tervezésből valóság lett. Kovács Zsófia nagyszerű gyakorlatot mutatott be gerendán. Az aranyérmet a mezőny legmagasabb pontszámával nyerte el.

Kovács Zsófia: - Az Eb óta erősödött a gerendagyakorlatom, az elemek maradtak a régiek, új kötéseket raktunk bele, ezáltal a kiindulópontszámom is magasabb lett. A régi gyakim már stabil volt, ezért ezt az új gyakit a felkészülés alatt sokat kellett gyakorolnom. Nagyon örülök a győzelmemnek, és hogy hibátlan bemutatóval álltam elő.

A junior szerenkénti: döntőben, gerendán a dunaújvárosi Halász Dóra Szimonetta is remekelt, harmadik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!