Sport

2017.09.04. 19:10

Az ötödik légiós is megérkezett - Trevis Simpson is felvette a munkát az Alba Regia Sportcsarnokban

SZÉKESFEHÉRVÁR A két, próbajátékon levő légiós garantált szerződést kapott, valamint megérkezett az Alba Fehérvár ötödik légiósa, Trevis Simpson is.

Horog László

Ahogy a közeli általános iskolát, az Alba Regia Sportcsarnokot is élet lengte be hétfőn délelőtt. Az első lépcsőben kéthetes próbajátékra érkező hátvéd, D.J. Fenner múlt héten egyhetes hosszabbítást kapott, a hétvégi, révkomáromi meccsen pedig meggyőzte a szakvezetést, így a 2017-18-as szezont Fehérváron tölti. Garantált, teljes idényre szóló megállapodást írt alá a center, Alandise Harris is, aki szintén Komárnóban gyakorolt jó hatást Dzunic Branislav trénerre.

A határszéli vendéglátók ugyan 87-75-re verték a fehérvári látogatókat, ám az albások szakembere úgy ítélte meg, az irányító Kasey Hill, valamint a center Chris Horton mellett a fentebb említett fiúkra is számít a szezonban.

Aggodalomra ad okot, hogy Horton múlt szerdán térdsérülést szenvedett, a fájdalmai megszűntek, de edzeni még nem tud, ezért a társak tréningjét a lelátóról nézte végig, az első széksorban ülve, lehajolva pattogtatott. Rövidesen idegsebészhez látogat, aki tüzetesen megvizsgálja.

- Fogalmam sincs, mikor játszhatok újra - mondta Horton, kissé tanácstalanul.

Vasárnap késő este megérkezett, hétfőn már a társakkal gyakorolt a 25 esztendős Trevis Simpson, a 193 centiméter magas, 84 kg súlyú kosaras együtt edzett a brigáddal, sőt, külön is edzett. A két és fél órás, meglehetősen megterhelő tréning után húsz percet még önállóan gyakorolta a közeli és távoli dobásokat, a csarnok különböző pontjairól.

A 25 éves bedobó, Trevis Simpson a bajnok Alba Fehérvár kosarasainak ötödik légiósa
Fotó: Horog László

- Az átállással még küzdök, most ismerkedem a helyi körülményekkel. Atlantában szálltam fel a repülőre, Isztambulban szálltam át, majd Budapestre érkeztem. Este 9-kor kerültem ágyba, délelőtt pedig jöttem a csarnokba, az edzésre - mondta Simpson, akire a gyakorlás után tüzetes orvosi vizsgálatok vártak.

A kosaras Georgia államban született, az egyetemi ligában három éven át szerepelt a Greensboro együttesében, majd Európába szerződött, alighanem módfelett kedveli a görög szigeteket, ugyanis előbb Rodoszon, majd Krétán pattogtatott. Két éve a finn Kataja Basket csapatában húzott le egy szezont, együttesével a FIBA Europe Cup-on szerepelt. A nyelvrokonoktól a francia élvonalba vezetett az útja, az újonc Le Hyeres Toulon Var Basket gárdájában játszott. A csapat megőrizte élvonalbeli tagságát, Simpson pedig három hónapra a Fülöp-szigetekre szerződött, a Blackwater Elite csapatához. Azt mondja, a pénz motiválta, a görög, a francia és a finn bajnokság is jóval erősebb.

- Az Alba Fehérvárról sok jót hallottam, tudom, hogy a bajnok és kupagyőztes együtteshez kerültem. Remélem, sikeres szezonunk lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!