Sport

2017.09.04. 19:00

Most is lemaradunk a vb-ről

BUDAPEST A portugál csapat 1-0-ra nyert a több, mit 60 percen át emberhátrányban futballozó magyar válogatott ellen, vasárnap. Így a mieink nem jutnak ki a 2018-as világbajnokságra, sorozatban a nyolcadik vb-t rendezik meg nélkülünk.

Ferencz Balázs

A magyar válogatott legutóbb az 1986-os mexikói tornán volt tagja a vb-mezőnynek.

A nemzeti együttes legtöbbször, szám szerint négyszer negyedik helyen végzett, kétszer harmadik lett, egyszer pedig a pótselejtezőt érő második helyet szerezte meg. A rájátszás ugyanakkor csúfos kudarccal zárult, ugyanis a jugoszlávok 12-1-es összesítéssel ütötték el Csank János csapatát attól, hogy kijusson az 1998-as, franciaországi tornára.

A még jelenleg is futó sorozatban két fordulóval a vége előtt a harmadik helyen áll a válogatott, s amennyiben októberben hazai pályán legyőzi Feröer-szigetek csapatát, meg is őrzi ezt a pozíciót. A csoportból az első helyezett egyenes ágon kijut a vb-re, míg a második pótselejtezőt játszhat. Az 1990-es torna selejtezői óta eltelt időszakban, ha helyezésben nem is, de pontszám és szerzett gólok tekintetében a 2014-es vb-selejtező volt a legeredményesebb, meccsenként 2,1-es gólátlaggal. A negatív csúcsot az 1994-es selejtezősorozat jelenti, amelyben nyolc meccsen hat gólt szerezve mindössze a pontok 31 százalékát sikerült begyűjteni.

A két csapatkapitány: Dzsudzsák Balázs (b) és C. Ronaldo
Fotó: Kricskovis Antal

A bitang erős Európa-bajnok ellen több, mint 60 percen át emberhátrányban futballozott a válogatott Priskin kiállítása után. A Videoton FC védőjén, Fiola Attilán több portugál akció is megakadt.

- Sok idő eltelt az utolsó válogatott meccsem óta, úgyhogy nagyon vártam már ezt a pillanatot. Igyekeztem a 90 perc során kihozni magamból a maximumot, úgy gondolom, sikerült végig koncentráltan játszanom. Sajnos nem sikerült olyan eredményt elérnünk, amilyet terveztünk, hiszen szerettünk volna egy kis meglepetést okozni, a korai piros lap azonban keresztülhúzta a számításainkat. Nagy hangsúlyt helyeztünk a védekezésre, és kontratámadásokkal próbáltunk gólhelyzetbe kerülni. Voltak is szabad területek, de közel egy órát emberhátrányban játszani az Európa-bajnok ellen nagyon nehéz. Küzdöttünk, hajtottunk, de ennél jobb eredményt szerettünk volna elérni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!