Kosár

2017.09.04. 18:40

Kettős siker: A ZTE NKK és a ZTE KK is megnyerte a hétfői felkészülési meccsét

Zalaegerszeg Ha bajnoki forduló lett volna, akkor szoktuk kettős kosárlabda-mérkőzésként meghatározni az ilyen napokat, de persze most is így volt, csak a ZTE NKK és a Zalakerámia-ZTE KK csapatai egymást követően játszottak felkészülési mérkőzést.

Kerkai Attila

ZTE NKK-CMB UNI Cargo Győr 77-64 (20-21, 18-9, 19-15, 20-19)

Zalaegerszeg, 100 néző.

ZTE NKK: Koizar 10, Kovács G. 3/3, Jeffrey 22/9, Hegedüs-Őri 9/3, Parker 15. Csere: Gáspár-Szalay 5/3, Jurkó-, Vincze 4, Pavel 7, Gorjanácz 2. Vezetőedző: Gáspár Dávid.

Győr: Czank 6/3, Varga 5, Laklóth 2, Török 2, Goree 8, Csere: Simon11/3, Krivacevic 21, Markó 7/3, Stepanova 2. Vezetőedző: Völgyi Péter

A ZTE NKK egyik új nyári szerzeménye, Sigi Koizar vezeti a labdát – Fotó: Katona Tibor

Mindkét csapat számára a hétfői volt az első alkalom, hogy a nyári felkészülésük során edzőmérkőzést játszanak. A vendég győrieknél természetesen a ZTE KK 2010-es bajnokcsapatának mestere, Völgyi Péter meccselt. A kisalföldeieknél most mutatkozott be a válogatott Kivacsevics Tijana és Czank Tímea, ám debütáló hazai oldalon is akadt. Gorjanácz Ágnes mellett az egerszegiek légiósai (Elisabeth Pavel, Sigi Koizar, Nadia Parker, Janeesha Jeffery) a napokban érkeztek meg. A ZTE NKK harcosan játszott az elvileg magasabban jegyzett ellenféllel szemben, s már a szünetben is vezetett (38-30), előnyét pedig később tartotta. Sőt gyakorlatilag végig vezettek az egerszegiek, a győriek a hajrában még feljöttek hét pontra, de a vége megint a zalaiaknak jött ki jobban. Szép győzelmet aratott a ZTE NKK.

Zalakerámia-ZTE KK -Kaposvár 79-74 (23-22, 19-13,20-20, 15-19)

Zalaegerszeg, 600 néző.

ZTE KK: Simmons 16/3, Reeves 7/6, Horváth Á. 9/3, Szabó Zs. 10/6, Radic 16. Csere: Jeffers 5, Mohácsi 9/9, Kis R., Doktor 3/3, Kovács B. 3/3, Farkas A. Vezetőedző: Bencze Tamás.

Kaposvár: Dunn 8/3, Evans 15/9, Ivosev 7, Hendlein 10, Spica 13. Csere: Baki 7/6, Papp 13/9, Hock, Blaskovits. Vezetőedző: Fekete Ádám.

Szabó Zsolt (jobbról), a ZTE KK alapembere Heindlein Roland, a Kaposvár szintén nélkülözhetetlen játékosa mellett dob kosárra – Fotó: Pezzetta Umberto

Szépen összegyűltek a nézők a férfiak edzőmeccsére, s nem véletlen. A ZTE KK kiszemeltjei eddig nem tűntek túl meggyőzőnek, Reeves és Jeffers esetében is meghosszabbították a próbajátékuk időszakát. Így aztán az első nyilvános hazai edzőmeccsen a drukkerek is kíváncsiak voltak az új fiúkra. A vendég Kaposvárnak ez volt az első nyári felkészülési mérkőzése, s mint megtudtuk, az újonnan igazolt légiósaik csak pár napja érkeztek meg. Persze volt közük ismerős, hiszen Spica visszatért, Dunn is játszott már Magyarországon, de Tomas Ivosev sem ismeretlen idehaza. A Kaposvár jobban kapta el a mérkőzés elejét, sokkal pontosabban célzott, míg hazai oldalon sok kísérlet maradt ki. Az első negyedet Doktor hármasával nyerte a ZTE KK, de megint jöttek a pontatlanságok. A Kaposvár ellépett (25-33), ami után viszont az egerszegieknek jött egy összeszedettebb szakasz (44-35). A folytatásban is az egerszegieknél volt az előny, s az látszott, hogy ők valamivel többet készülhettek együtt. A felkészülés kellős közepén hiba lett volna bajnoki formát elvárni bármelyik mérkőző féltől is. A záró negyedben beéérte a Kaposvár a ZTE-t (64-64), aztán Radic és Horváth Á. mozdította ki a holtpontról a hazaiakat. A végén a pályára lépő fiatal zalai tehetség, Kovács Benedek triplája biztosította be a hazai győzelmet. Maurice Jeffers próbajátéka hétfőn járt le, kérdésünkre Bencze Tamás, a zalaiak vezetőedzője pedig elmondta, hogy marad a center.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!