Sport

2017.09.04. 19:20

A Dunaferr kenusai szenzációsan szerepeltek a felnőttbajnokságon

DUNAÚJVÁROS Három bajnoki címmel, és egy bronzéremmel zárták szereplésüket a Dunaferr SE kenusai a szolnoki felnőtt ob-n. A klub vezetőedzője, Molnár Gergely szerint a fantasztikus szereplés hab volt az idei szezon tortáján.

Gallai Péter

A versenyen aranyérmes lett a Kiss Balázs - Slihoczki Ádám kenu páros 500 méteren, a Hajdu Jonatán - Slihoczki Ádám duó 200 méteren és Jonatán első lett C-1 200 méteren is. Ez utóbbi versenyszámban Kiss Balázsé lett a bronzérem. Lehet azt mondani, Hajdu egyéni elsősége várható volt, de ilyen eredményekre, leginkább a 18 éves Slihoczki és a 22 éves Kiss győzelmére a klub vezetőedzője, Molnár Gergely legszebb álmában sem gondolt.

- Őszintén mondom, nem találok szavakat a fiúk összteljesítményére, csak kalapot tudok emelni előttük, hatalmas sikernek tartom, amit elértek. Az, hogy a dunaújvárosi egyesületből ezek a srácok ilyen eredményt produkáltak, tényleg minden dicséretet megérdemel. Külön kiemelném az ifjúsági korú Slihoczkit, aki a korosztályos világbajnokságon idén nyert, most pedig a felnőttbajnokságon két számban is aranyérmes tudott lenni, erre mondják azt, "nem gyenge". Kiss folyamatosan lép előre, az utóbbi pár évben hatalmasat fejlődött, idén már a felnőttek világkupáján is szerepelhetett eredményeinek köszönhetően. Sajnos, pont a válogatók környékén betegség hátráltatta, ez rányomta a bélyegét idei évére, de ez a diadal kárpótolta bőven. Ezt a győzelmet, hogy felnőtt bajnok lett, nagyobb sikernek könyvelem, különösen, hogy nem is akárkik előtt nyertek.

Slihoczki Ádám (balra) és Kiss Balázs az U23-as magyar bajnokság után a felnőttek között is aranyérmes lett C-2 ötszáz méteren
Fotó: Dunaferr SE

Úgy voltam vele, amennyiben Ádám és Balázs megszorítja az újra összeállt Vasbányai, Mike világbajnok párost, már az is hatalmas sikernek számított volna. Arra, hogy meg is tudták őket verni, tényleg nem találok szavakat. Mivel az első idővel kerültek döntőbe, így bíztam egy dobogós helyezésben, de úgy voltam vele, a többiek tartalékoltak. Az volt a taktika, hogy keményen rajtoljanak, Balázs ebben jó, elég sokat gyakoroltunk tavaly kétszáz méteren, idén pedig már hosszabb távokra is. Ádámnak pedig kiváló kettesben a ritmusérzékelése, hogy ő adja az ütemet. Féltáv környékén egy hajóval is vezettek, a végére jöttek fel Vasbányaiék, de nem tudták megfogni őket - részletezte a dunaújvárosi vezetőedző.

Molnár Gergely szerint szenzációs volt az is, hogy Hajdu tavaly az olimpián szerepelhetett, de az idei év eredményei erre rátettek még egy lapáttal. Korosztályos és felnőtt, világ- és Európa-bajnoki győzelmek és érmek mellett hazai pályán is remek sikerek születtek. A szolnoki verseny volt a hab a tortán, hiszen három bajnoki címet szerzett a Dunaferr SE.

Molnár Gergely nagyon büszke a fiúk hétvégi összteljesítményére
Fotó: Zsedrovits Enikő

- A fiúknak a hatalmas gratuláció mellett azt is elmondtam, hogy innentől nagyon alázatos, kemény munkának kell következnie, hogy ezeket a sikereket meg tudják tartani. A címvédés sokszor nehezebb, mint azt elérni. Most egy kicsit kiengedhet mindenki, hiszen a fő versenyeknek vége, ezért a következő hetekben csak módjával edzenek. Lehet, hogy sokszor nem látszik rajtam, vagy nesetleg nem mutatom ki az érzelmeimet, de ennek a három versenyzőnek a hétvégi teljesítménye tényleg elképesztő boldogságot okozott, nekem is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!