Hírek

2017.09.04. 21:20

Tanulékony apróságok - A Kohász győzelmei a tornán

DUNAÚJVÁROS A hét végén a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia legkisebbjei mérkőztek meg máshonnan jött évfolyamtársaikkal. Az U10-es U11-es leány kézilabdázók vetélkedtek a Dunaújváros Sportcsarnokban.

Jankó Árpád

Váci, dabasi, tolnai, a Duna-Pent apró kézilabdásai játszottak egymással és a hazai csapatokkal.

A következő eredmények születtek. U10: DKKA II- Tolna KC 7-7, DKKA II- Váci NKSE 9-12, Tolna KC- DKKA I. 2-12, DKKA I- DKKA II 9-4, Váci NKSE- DKKA I 7-21

A végeredmény:

U10: 1. DKKA I, 2.Váci NKSE, 2. DKKA II, 4. Tolna KC.

A legjobb kapus a DKKA játékosa, Kovács Panna, a gólkirálynő Korshunova Maria (DKKA).

Az U11-es eredmények: Duna-Pent NKSE - DKKA 4-27, DKKA - Dabas 29-12, DKKA -Tolna KC 19-10.

Az U11-es csoport végeredménye.

1. DKKA, 2. Tolna KC, 3. Dabas, 4. Duna-Pent NKSE

A legjobb mezőnyjátékos lett Rajcsányi Alexandra (DKKA).

Összesen nyolc csapat vett részt a tornán, és tizenkét mérkőzést játszottak le a kislányok. Sánta Dóra edző büszke lehet a Dunaújvárosi Kohász csapataira.

A Duna-Pent csapata és edzőjük, Pulay Mónika Fotó: Duna-Pent

- Szeptember végén kezdődik a gyermekbajnokság és a kisiskolás-bajnokság is egyaránt, így ezek a mérkőzések már az arra való felkészülést szolgálták. Nagy terhelés ez a gyerekek számára, hiszen egy nap 3-4 mérkőzést is lejátszanak, viszont ebből tanulnak és ezáltal fejlődnek. Örülök, mert amit gyakoroltunk eddig, az már szerencsére megmutatkozott a játékban és a játékosok mozgásán is látszott, hogy ilyen kis korban is lehet szép játékot mutatni, és fegyelmezetten végigjátszani több mérkőzést egy napon - mondta az edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!