Sport

2017.09.05. 05:26

Elkezdődött a futsal szezon

Immár az NB II-ben vívja újabb csatáit a Göcsej SK férfi futsal csapata, akik a nyitó fordulóban a REAC együttesét fogadták. Gólnélküli első félidőt követően végül a fővárosiak örülhettek a három pontnak. Cseresnyés Alex extra teljesítménye is kevés volt a zalai pontszerzéshez.

Jóna István

Göcsej SK-REAC 2-3 (0-0)Zalaegerszeg, 100 néző, Jv: Vass István (Fekete, Karsai)Göcsej SK: Cseresnyés, Szabó B., Koronczai, Kaj, Keszei, csere: Szabó Be.,Pergel, Darabos, Szente, edző:Bagó GáborGólszerző: Pergel, Szabó B., ill. Somogyi, Tóth, Illés, Az egerszegi csapatban régi ismerősökkel - Szente, Kaj, Keszei, Pergel, Szabó- találkozhattak a nézők.

Egy perc elteltével Kaj került helyzetbe, de lövését védte a vendégek kapusa. Nem tapogatóztak a csapatok nagy lendülettel feszültek egymásnak. A vendégeknek adódtak nagyobb helyzetei, de Cseresnyés Alex remekül védte a Göcsej kapuját. Az első öt perc végén Pergel centerezett remekül és lefordulásából kétszer is helyzet alakult ki, de mindkétszer a kapusba lőtte a labdát.

Némi mezőnyjátékot követően a 11. percbe Pergel hagyott ki egy ígéretes helyzetet, majd a fővárosiak kontrájából ismét Cseresnyésnek kellett védenie. A félidő hajrájában a vendégek tornáztatták meg Cseresnyést, de gólt nem sikerült szerezniük. A legnagyobb helyzetet az utolsó percen belül Tüskés hagyta ki, egy méterről pörgetve fölé a játékszert a Göcsej kapuja előtt. A második félidő elejét megnyomta a fővárosi együttes és beszorította a hazaiakat a kapujuk elé.

A félidő felénél egy kontrából Somogyi szerzett vezetést a REAC-nak (0-1). A folytatásban feladta biztonsági játékát a Göcsej és kitámadott. Öt perccel vége előtt sikerült az egyenlítés. Keszei húzta meg a jobb szélt és a hosszú oldalon érkező Pergel lőtt a vendég kapuba (1-1). Őrölt rohanásba kezdtek a csapatok, aminek a végén, Tóth révén újra a vendégek kerültek előnybe (1-2).

A Göcsej mindent beleadott és másfél perccel a vége előtt Szabó Bence egy átlövésből egyenlített (2-2). Nem hagyta annyiban a REAC és Illés góljával újra vezetést szerzett és egyben a győzelmet is.

Bagó Gábor: - Az út elején járunk, az hogy új csapatot kell építenünk, az nem kifejezés. Attól függetlenül, hogy rövid időnk volt a felkészülésre, a fiúk odatették magukat és helyenként jól is játszottak. A Göcsej SK pénteken a második fordulóban Dorogra látogat a PAFC-MITRE csapatához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!