Sport

2017.09.04. 21:00

Hullámlovasok Balatonfüreden: ma kezdődnek az Európa-bajnokság futamai

Kedden kezdődnek a szörf Raceboard Európa-bajnokság futamai a tóparti városban.

Sági Ági

Hétfőn este a megnyitóünnepségen köszöntötték a 23 országból érkező 120 versenyzőt, akik megtöltötték a Kisfaludy színpadnál a széksorokat.

Bóka István polgármester köszöntötte a versenyzőket, és a városi szlogenekkel mutatta be a települést.

Bóka István polgármester elmondta azt is, hogy Balatonfüred a szőlő és bor nemzetközi városán vagy a vitorlázás bölcsőjén túl egyre inkább a sport városa is, hiszen tudatosan egyre több sporteseményt hoznak a településre. Sárfalvi Péter, a nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkár az egyik legfontosabb feladatnak nevezte, hogy minél több sporteseményt tartsanak Magyarországon. Idén több mint 100 nagy sportrendezvény helyszíne volt az ország, jövőre már 50 fölött jár a rendezendő versenyek száma. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség, és Varga Mihály, a Magyar Szörfszövetség elnöke együtt lépett a színpadra, és elmondták, hogy, bár külön szövetségekben dolgoznak, régóta tart az együttműködés, egymás testvérszövetségeiként működnek, és ezt a versenyt is együtt szervezik. Varga Mihály hozzátette, hogy ő és elődei több mint 20 éve dolgoznak azon, hogy egy ilyen rangos versenyt az országba hozzanak.

Az Európa-bajnokság megnyitóünnepségén az Acro-Dance SE is bemutatkozott
Fotó: Sági Ági

Az Európa-bajnokságot Piotr Oleksiak, a Nemzetközi Szörf Szövetség képviselője nyitotta meg, aki elmondta, hogy ez a helyszín kiváló az év utolsó versenyének megtartására. Az eseményen fellépett az Acro Dance Se és a Balatonfüred Néptáncegyüttes. A megnyitó után a gulyást is megkóstolhatták a versenyzők. A futamok délelőtt indulnak a kemping előtti vízterületen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!