Sport

2017.09.05. 13:05

Veszprémi ezüstök a szlovéniai BMX-krosszversenyen

Kitűnően szerepeltek a veszprémi kerékpárosok a Szlovéniában rendezett nemzetközi BMX-krosszversenyen. A bakonyiak adták a viadal legfiatalabb indulóját, az ötéves biciklis remekül helytállt.

Horváth Gábor

A hétvégi megmérettetés - amelynek a nemrég felújított ljubljanai pálya adott otthont - második napja egyben szlovén nemzeti bajnokság is volt.

A hazai indulók mellett olasz, osztrák, német és magyar kerékpárosok álltak rajthoz. Hazánkat törökbálinti és veszprémi biciklisek képviselték a nívós versenyen.

Borbély Ferenctől, a Veszprémi Spartacus SE vezetőjétől megtudtuk, hogy az első napi futamokat a bakonyi színeket képviselő Naszádos Saba kezdte.

- Saba még csak ötéves, de mivel nincs a korosztályának megfelelő korcsoport hivatalosan Európában, a nyolcévesekkel kell versenyeznie. Kiválóan helytállt, összesítés-ben az ötödik helyen végzett - mesélte Borbély Ferenc sportvezető.

László Milos (balra) negyedik és ötödik helyezést szerzett a nívós viadalon
Fotó: Borbély Ferenc

Elmondta, a 9-10 éves korcsoportban Borbély Ferenc Benedek indult, és összetettben a második helyen végzett a szlovén Miha Cseh mögött, aki tavaly Európa-bajnok volt Veronában. A 13-14 éves korcsoportban László Milos a harmadik futamban a második helyet szerezte meg, ami az összetett ötödik pozíciójára volt elegendő.

- A felnőtt elite korcsoportban 15 versenyző indult, ahol az első helyzet sportoló 500 euró pénzdíjazásban részesülhetett. A két selejtező csoport első négy-négy helyezettje került a döntőbe. A veszprémi színekben induló Szoboszlai Patrik a hatodik helyen végzett - mondta el.

A megmérettetés második napja előtt komoly eső zúdult a pályára, ennek ellenére a résztvevőket megfelelő körülmények várták.

- Naszádos ezúttal is az ötödik helyen zárta az összetett versenyt. Borbély Ferenc Benedek három első hellyel került a selejtezőkből a döntőbe, ahol a második helyen végzett. László Milos eggyel előbbre lépett a szombati eredményéhez képest, a negyedik helyet szerezte meg. A felnőtt elite csoportban Szoboszlai Patrik a selejtezőből első helyen jutott fináléba. A döntő futamban a kettes pályáról indult, és egészen kiválóan rajtolt, de az első kanyarban az olasz versenyző megelőzte. A második he-lyen végzett, ami kiváló eredmény - fogalmazott Borbély Ferenc.

A veszprémiek eredményei, szombat, Naszádos: 5., Borbély: 2., László: 5., Szoboszlai: 6. Vasárnap, Naszádos: 5., Borbély: 2., László: 4., Szoboszlai: 2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!