Sport

2017.09.05. 18:25

A keszthelyi sprinter megnyerte a Szuper Ligát

Az ifjúságiak és a juniorok után ezen a hétvégén a felnőttek és a serdülők magyar atlétikai Szuper Liga döntőjét rendezte a Magyar Atlétikai Szövetség. Hasonlóan a múlt hetihez, a felnőttek között is született zalai elsőség és érem is.

Kerkai Attila

A 4. Atlétikai Magyar Szuper Liga Döntő és az 1. Atlétikai Serdülő Magyar Liga Döntő a fővárosi Lantos Mihály Sportközpont Atlétikai Centrumában került megrendezésre. Azaz, az MTK volt a házigazda a legjobbak csatározásainak.

A Keszthelyi VDSE sprintere, a magyar atlétikai élet élvonalába idén berobbant Máté Tamás a múlt heti, juniorok között aratott duplázása után a felnőttek fináléjában is éremesélyesként indult. A Balaton-partiak sprintere 100 méteren 10,79 mp-es idővel 2 századdal maradt csak el a győztestől. Máté Tamás a 200 méteres síkfutásban viszont már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, és 21,55 mp-es idővel magabiztosan győzött. Edzőjétől, Csikós Józseftől megtudtuk, hogy Máté Tamás továbbra is a KVDSE színeiben folytatja, így egy teljes téli alapozással várhatja már a következő versenyszezont.

Máté Tamás idei szezonja nagyszerűre sikeredett Fotó: Pezzetta Umberto

A Zalaszám-ZAC tagjai is ott voltak a döntőben, igaz, nem teljes létszámban. Hiányzott a sérült Csóti Jusztina és a beteg Szűcs Valdó, valamint a már Amerikában, az egyetemén tartózkodó Ferenczi Melinda, akiknek viszont ott lett volna a helyük a döntőben is. Mégsem maradtak érem nélkül az egerszegiek, hiszen a fővárosi versenyen Veiland Violetta, a világbajnoki ezüstérmes Márton Anita mögött szerzett ezüstérmet súlylökésben 14,38 m-es dobással. Violetta diszkoszvetésben is döntőbe került, 38,41 m-rel a 6. helyezést érte el. Takács Dóra is ugyanebben a két dobószámban lett döntős: diszkoszvetésben 42,45 m-rel a 4., súlylökésben 11,09 m-es teljesítménnyel pedig 6. lett. Edzőjük: Bognár Szabolcs. Balogh Péter 200 m-en (22,877) 7., 100 m-en (11,11) 8. lett a döntőben.

Veiland Violetta második helyezése is nagyon értékes Fotó: KT

A kétnapos viadal során 72 versenyszám szerepel a programban, és az adta a különlegességet ennek a Szuper Liga-döntőnek, hogy a hazai legjobbakkal egy pályán és egy időben versenyeztek a legfiatalabbak is. A Serdülő Magyar Liga Döntőjében is ott voltak a zalai klubok képviselői. A Zalaszám-ZAC tagjai közül Horváth Armand távolugrásban (527) a 9., Veiland Fanni diszkoszvetésben (29,77) a 7., súlylökésben (10,00) a 9., míg Csiszár Soma 100 m gáton (15,51) a 10. helyen végzett.

A Keszthelyi VDSE a serdülők között is szerzett érmet, méghozzá a leány távolugrók versenyében, ahol Szabó Laura 540 cm-rel a második helyen végzett. Szabó Laura az ötösugrásban (15,10) lett még 5. helyezett, a fiú ötösugrásban (16,36) pedig Kustos Norbert a 9. helyen zárt.

A felnőttek és a serdülők egy időben és egy pályán versenyeztek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!