Sport

2017.09.05. 18:45

A keszthelyi Mészáros László sikeresen szerepelt a tenisztornán

Véget ért a közel egy hétig tartó, 41. Magyarország Nemzetközi Szenior Bajnoksága, Lénárt László Emlékverseny. Sok indulót, szép magyar sikereket, köztük a hazai Mészáros László két első és egy harmadik helyét hozta.

Góth Imre

Nagyon jól sikerült a verseny, 303 induló, 410 kategóriában játszott. Hat világelső és öt világbajnok indult a legmagasabb ITF A-kategóriájú tornán.

- Nagyon sokan jöttek, talán azért is mivel előreláthatóan ez az utolsó verseny a Helikon Szállodában - mondta Pintér András főszervező, a Szövetség a Magyar Veterán Teniszezőkért Közhasznú Egyesület elnöke, majd azt is elárulta, miért. - Nagy kérdés ugyanis a jövő, mégpedig a szálloda átépítése miatt. Az indulók esténkét szerettek itt összejönni, közösen beszélgetni. Szétosztva a kis szállodákba ez már nem lesz lehetséges. Még nem tudom hogyan fogadják a változást. Felmerült Pécs, Budapest és Győr neve néhány balatoni település mellett. A 41 év hagyománya miatt viszont mégis Keszthelyt választottuk, és utána átgondoljuk a folytatást. Ha ugyanis kevesen jönnének, akkor nem tudjuk megrendezni ezt az önmagát finanszírozó versenyt. A szívem fájna, ha máshová kellene vinni.

Ruzsics Ferenc, Keszthely város polgármestere örömmel köszöntötte a résztvevőket.

Ruzsics Ferenc köszönti az eredményhirdetéskor a vendégeket, mellette Pintér András főszervező Fotó: a szerző

- Nagyszerű érzés egy olyan város polgármesterének lenni, ahol ilyen nagy múltú, negyvenegy évre visszatekintő szenior teniszversenyt rendeznek - mondta el köszöntőjében a polgármester. - A világ minden részéből érkeztek játékosok, igyekszünk úgy alakítani a hangulatot, hogy Keszthely város jó hírnevét vigyék a világba. Szerintem a rendezvénynek hosszú távon Keszthelyen kell maradnia, ezért a lehetőségeinkhez képest próbálunk mindent megtenni. Felújítjuk az Ady utcai fedett teniszcsarnokot és a következő években akármilyen nehézségek mutatkoznak is, otthont kívánunk adni ennek a nagyszerű rendezvénynek. Visszavárjuk a résztvevőket.

A verseny különleges hangulatát emelte ki Horváth Imre is, a pályáikkal otthont adó Helikon TC elnöke.

- A teniszpályák, a Balaton és a szálloda is 300 méteres sugarú körben fekszik, és Keszthely különleges miliőjétől is egyedi ez a verseny - mondta el Horváth Imre. - A résztvevők fele Magyarországról, a többiek Brazíliától Japánig a világ minden részéből érkeznek. Ők elviszik a hírünket, hogy érdemes Magyarországra, Keszthelyre, a Balaton-partjára jönni. Nem pénzt, csak lehetőséget, pozitív támogatást kérünk.

Mészáros László, kezében az elnyert kupákkal

Jól szerepeltek hazánk teniszezői és több érmet is szereztek. A magyar férfiak között az egyik legeredményesebb - folytatva idei jó szereplését - Keszthelyről Mészáros László lett, hasonló teljesítménnyel, mint Szekrényes Zsolt. Ugyancsak dobogón végzett még Farkas Kornél és Szabó Zsolt is.

A világ minden tájáról 410 kategóriában 303 veterán teniszező jött

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!