Sport

2017.09.05. 19:35

Kiszenvedett magyar győzelem az Eb-selejtezőn

GYIRMÓT Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen a magyar U21-es labdarúgó-válogatott nagy nehezen, egy góllal győzött Málta ellen.

Pum András

A magyar csapat a Demjén - Lenzsér, Kecskés, Tóth B. - Csernik (Koszta), Zsótér, Vida, Szoboszlai, Szalai (Spandler) - Makrai (Kundrák), Bíró összeállításban szerepelt a csoport leggyengébb együttese, Málta ellen. Michael Boris szövetségi edző csapata már a találkozó elején magához ragadta a kezdeményezést, és a 16. percben Bíró közeli lövésével megszerezte a vezetést. Három perc múlva Beerman 14 méteres bombájával egyenlítettek a máltaiak (1-1). A folytatásban Bíró, majd Makrai is a kapufát találta el. Szünet után is a magyarok irányították a játékot, több helyzetet is kidolgoztak, ám a máltai kontrák veszélyesebbek voltak. A 92. percben aztán a magyar együttes Lenzsér fejes góljával kicsikarta a győzelmet: 2-1.

A kilenc csoportelső mellett a négy legjobb második párharcából a két győztes jut ki a 2019-es nyári olaszországi Eb-re.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!