Sport

2017.09.05. 22:50

Az oroszok ellen sem sikerült győzni

VOLOSZ Kedden a harmadik csoportmérkőzésén a második vereségét szenvedte el a görögországi junior vízilabda-világbajnokságon a magyar válogatott.

Gallai Péter

A Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics három játékosával - Vályi Vanda, Mchunu Hlengiwe, Brezovszki Gerda, klubtársuk, Huszti Dóra a torna után a Fradiban folytatja - felálló csapat Japán legyőzése után tízzel kapott ki Hollandiától.

A három dunaújvárosi játékos, Mchunu Hlengiwe, Vályi Vanda és Brezovszki Gerda - tegnap nem volt okuk mosolyogni Fotó: amatőr

- Bár tudjuk, hogy ebben a mezőnyben nem tartozunk a krémhez, azért itt több játékos a korosztály nagy tehetségének van kikiáltva, az azonban nem megy, hogy az egyik legjobb lövőnk nem vállalkozik, a kapusunk pedig az első nyolc lövésből hét gólt kap. És az sem tetszett, hogy egyesek nulla pulzussal hozták le ezt a meccset. Van, aki hányásig hajtotta magát, ez így van rendjén, még egy ilyen meccsen is így kell harcolni. Ha kikapunk, kikapunk, de a végén hányjuk le a lábunkat, és aztán emelt fejjel menjünk ki az uszodából - értékelt keményen a szövetség honlapjának Petrovics Mátyás kapitány.

Nos, tegnap ugyan ismét kikaptunk 11-6-ra (3-1, 2-2, 5-1, 1-2), de ez vállalható vereség. Így minden bizonnyal az ausztrálokkal játszunk a nyolcaddöntőben. A góljainkat Varga V. 2, Vályi, Kuna, Farkas T. és Huszti lőtte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!