Sport

2017.09.05. 19:50

Dobogóra törnek idén is a Fehérvár Karate Akadémia versenyzői

ZÁMOLY, GÁNT Szeptember végén már versenyeken lépnek tatamira a Fehérvár Karate Akadémia sportolói. Az egyesület karatékái három napon át edzőtáborban erősítettek, s csiszolták technikájukat.

Ferencz Balázs

Mint egykor az elszánt harcosok öltötték magukra vértjüket a nagy csata előtt valahol Hokkaido szigetén, úgy bújtak szivaccsal bélelt műanyag pajzsukba a Fehérvár Karate Akadémia fiataljai. A zámolyi általános iskola tornatermében Sensei Bőke Béla, 3. danos karatemester máris megosztja szakmai véleményét: a sportág élvonalába tartozó orosz karatésoktól vette át az ott jól bevált gyakorlatot, miszerint már az edzéseken is pajzsot, fejvédőt öltenek a sportolók, hiszen így teljes erőbedobással, maximális ütő- és rúgóerővel tudnak edzeni, nem féltik szemben álló társukat. A 18 éves, IFK világbajnoki bronzérmes Kreitl Kitti elementáris lendülettel rúgta a köríveseket a KWU Eb-második Dezső Katával szemben. A szintén Eb-ezüstérmes Farkas Ágnes a nála fiatalabb, de Európa-bajnoki harmadik Szúcs Ferikével küzdött, s nem kímélték egymást.

Kreitl Kitti (jobbra) a Fehérvár Karate Akadémia egyik erőssége Dezső Katával (b)volt párban
Sensei Bőke Béla (balra fent) kollégáival együtt eredményes versenyzőket nevel
Fotó: Koppán Viktor

Az IFK-világbajnoki bronzérmes Fekete Gergő is nagy elánnal melózott, nem is csoda, hiszen társaihoz hasonlóan ő is dobogóra szeretne állni a szeptember közepén rajtoló versenyidény viadalain, vagy éppen az örményországi Európa-bajnokságon. A fiúk és lányok hiába keresték a rést, hogy elérjék egymást a küzdelem során, a tréning második felében nevetgélve emelgették a gömbsúlyokat. Mind a 21 fiatal alázattal, de a sportág és sporttársai iránti tisztelettel küzdötte végig a kemény edzést, holott reggel fél hétkor már futóedzéssel kezdték a napot.

Szűcs Ferenc (b) és Farkas Ágnes is nagyot küzdöttek
Fotó: Koppán Viktor

A küzdőtechnikák gyakorlásán túl a csapat erőnléti edzője, senpai Kertész Zoltán tartott kettlebell edzést a kisebbeknek. Sensei Mátó Katalin a kata, vagyis a formagyakorlatok begyakorlásáért felelt a táborban, s ő volt mindenki "anyukája", aki a délutáni erősítő edzést követő, esti társasjátékból sem maradhatott ki.

Fotó: Koppán Viktor

Éppúgy, ahogy a csapat kabalája, az insta-sztárrá vált plüss sün, Kyokushin Edi sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!