Sport

2017.09.06. 16:25

Nemzetközi tenisztornát rendeznek Székesfehérváron

SZÉKESFEHÉRVÁR A hétvégétől a női Szuperliga győztes Kiskút Tenisz Klub női nemzetközi, tizenötezer dollár összdíjazású ITF Future tornát rendez Székesfehérváron.

Káldor András

Nyolcvan nevezés érkezett a verseny szervezőihez, köztük több mint tíz magyar játékossal a mezőnyben. Sokan érkeznek Romániából, Horvátországból, Dániából, de Kanadából is jelezte több versenyző indulási szándékát. Három fehérvári, a Kiskút TK kötelékébe tartozó versenyzőnek szurkolhatnak a kilátogatók, mivel Udvardy Panna mellett ott lesz az indulók között a főtáblán Békefi Bianka, és Pirok Alexa. A ITF Future torna szeptember 10-én, vasárnap a selejtezőkkel kezdődik, kedden már főtáblás meccseket rendeznek. A páros döntő 15-én, pénteken, míg az egyéni döntő 17-én, vasárnap lesz. A belépés valamennyi mérkőzésre díjtalan. A verseny egyik favoritjának tartott Udvardy „hivatalos kötelezettsége" miatt nem tudott részt venni az eseményt felvezető sajtótájékoztatón, mivel Balatonbogláron éppen játszott egy huszonötezer dollár összdíjazású tornán. Néhány nappal ezelőtt pedig egy hatvanezer dolláros tornán az elődöntőig jutott, így az egészen biztos, hogy kellőképpen játékban lesz erre a versenyre is, és akár már a ranglistán a legjobb négyszáz között várhatja a megmérettetést is.

- Két szempontból is nagyon fontos, hogy ennek a versenynek Székesfehérvár ad otthont, egyrészt az utánpótlás láthatja a hazai és a nemzetközi versenyzőket, másrészt nyilván a hazai versenyzők számára mindig különleges lehetőség, ha Magyarországon léphetnek pályára. - hangsúlyozta Mészáros Attila alpolgármester.

Udvardy Panna a verseny egyik esélyese Fotó: Molnár Artúr

A verseny igazgatója pedig egy igazi ITF verseny specialista, Marosi Katalin lesz, akik pályafutása során tizenöt egyéni és harmincegy páros tornát nyert meg.

- Három, négy évvel ezelőtt egy-két nemzetközi szintű versenyt rendeztek országosan. Csodálatos, hogy az iskolások betekintést nyerhetnek, láthatják, hogyan játszanak az élmezőnybe tartozó játékosok. Még közelebb kerülnek ahhoz, hogy megszeressék a sportágat, kedvet kapjanak hozzá. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ebben a városban ilyen népszerű a tenisz, hiszen néhány héttel vagyunk csak a Szuperliga győzelem után, és máris újra ilyen rangos tornát rendezünk. Több területen szeretem kipróbálni magam, és rendkívül jó érzés, hogy Fehérváron ezt versenyigazgatóként megtehetem. Ez olyan kihívás, és feladat, aminek nagyon örültem, amikor ennek a gondolata először felmerült, és felkértek. Azokat a tapasztalatokat, amelyeket versenyzőként megéltem bízom benne, hogy tudom kamatoztatni. - emelte ki a bajnoknő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!