Sport

2017.09.06. 16:25

Herr Orsolya úgy számol, januárban ismét beállhat a kapuba

SZÉKESFEHÉRVÁR A műtétet követően mankóval közlekedett, a nem örömmel használt eszközöket végre eldobhatta. Másfél hete immár nyugodtan sétálhat az Alba FKC kétszeres BL-győztes kapusa, Herr Orsolya.

Horog László

Az első nyári edzésen, egy rossz mozdulat következtében a bal térdében elszakadt a szalag, valamint a porc is sérült, utóbbit is varrni kellett. A korábbi válogatott kapus szorgalmasan végzi a rehabilitációt.

- Minden rendben zajlik, a tervezett ütemben halad a felépülésem, pár nap híján, két hónappal ezelőtt került sor az operációra, amit Abkarovics Géza végzett a fehérvári kórházban. Naponta több órát dolgozom, a térdhajlító gépet használom, valamint sok időt töltök a klub gyógytornásznál, Horváth Hajnalkánál is. A lábamat a megfelelő fokban már képes vagyok hajlítani. Kicsit türelmetlen vagyok, a szakemberek nyugtatnak, hogy minden a terveknek megfelelően alakul. Egyelőre nem guggolhatok, rövidesen erősíthetem a combomat, aztán biciklizhetek is.

- Vélhetően csak szobaival.

- Igen, az utcai bringázás még odébb van. A szobai kerékpározás is akkor következhet a konditeremben, ha a lábam már annyira hajlik, hogy tudom tekerni a pedált. Lényegében újra kell tanulnom dolgokat, a kerékpározás például nagyon egyszerű dolog. Ha megfelelően hajlik az ember lába. Én még nem tartok ott. Most annak örülök, hogy az utcán képes vagyok sétálni, fájdalom nélkül. Néha még érzem a műtétet, ha lógatom a lábam, feszülnek az izmok.

Herr Orsolya (szemben) régóta nem áll a kézilabda kapu előtt Fotó: Molnár Artúr

- Tehát lassan utoléri magát, a hétköznapi élet tekintetében.

- Képes vagyok takarítani, lesétálni a boltba. Ezek teljesen egyszerű, megszokott cselekvések, a friss műtét után nekem most mégis komoly örömöt jelentenek. Újra kell tanulnom dolgokat, figyelni arra, hogy ne húzzam a lábam, ne sántítsak. Immár mindkét térdemben elszakadt a szalag, 22 évesen a jobb, ezúttal a bal térdemben. Ugyanitt volt bokaszalag-szakadásom is, 20 esztendős koromban.

- Rövidesen kezdődik a szezon, meccsekre jár majd?

- Természetesen. A hazai edzőmeccseken eddig is ott voltam a csarnokban, felpolcolt lábbal figyeltem a találkozókat. A lányok a finisben vannak, hozzájuk hasonlóan, én is optimista vagyok. Az újaknak be kell illeszkedniük, úgy gondolom, a rajtra kész lesz a csapat. A Fradi ellen kezdünk idegenben, nem mi vagyunk az esélyesek, aztán nyerhető meccsek jönnek. Tavaly a hatodik helyen zártunk, ennél feltétlenül jobbra számítok.

- Korábbi egylete, a Győr ezúttal is kiemelkedik majd?

- Igen, ők a legerősebbek. Aztán az FTC és az Érd következik az erősorrendben, az utána következő csapatok között bármi megtörténhet. A középmezőny eleje nagyon szoros, a fentebb említett gárdák mögött nagy lesz a tolongás, úgy gondolom, ismét kiegyensúlyozott bajnokság következik. A Siófok nagyon megerősödött, de nem csak a balatoniak frissítették keretüket, mindenki igazolt, az FKC vezetői is. Hosszú szezon elé nézünk, amelyet döntően befolyásolnak majd a sérülések, ha egy-egy kulcsjátékos hosszabb időre kidől, az átrendezheti az erőviszonyokat.

- Mikor térhet vissza a kapu előterébe?

- Az ilyen sérülés gyógyulási ideje általában hat hónap. Úgy számolom, januárban már védhetek. Erre készülök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!