Sport

2017.09.06. 18:00

Zalai sportlövész sikerek az OB-n

Elkezdődtek az őszi sportlövész országos bajnokságok, hiszen ebben az időszakban minden hétre jut egy-egy szakág magyar bajnoksága. A nagyöbű és gyorslövő ob-n és a nemzeti számok hazai bajnokságán is ott voltak a PLE Zalaegerszeg sportolói.

Kerkai Attila

Nagytétényben kezdődött a sorozat, Szabó Béla a PLE versenyzője a nagyöbű szabadpuska optikai irányzék 20 lövés 100 méteres versenyszámban a 7. helyen végzett, míg a nagyöbű puska optikai irányzék 20 lövés 300 méteres versenyszámban a 11. lett. Az 50 és 25 méteres gyorslövő pisztolyszámok után viszont már bajnoki címekkel térhetett haza Szabó Béla. A központi gyújtású pisztoly gyorslövésben (25 m) 176 körrel, a peremgyújtású pisztolyos gyorslövő számban (25 m) ugyancsak 176 körrel második aranyát is megszerezte.

Szabó Béla (középen) az eredményhirdetésen: két arany a jutalma

Következett a Nemzeti Versenyszámok Országos Bajnoksága, amelyet Budapesten bonyolítottak le. Itt is született PLE bajnoki cím és dobogós helyezés. A 25 méteres pisztolyos számok bajnokságán a PLE Zalaegerszeg sportpisztoly 20 lövéses csapata (Góra Balázs, Pintér Tibor, Szabó Béla) 556 körrel bronzérmet szerzett. A sportpisztoly 20 lövéses számban a 70 év felettiek kategóriájában Ruzsin Pál 187 körrel bajnoki címet ünnepelhetett. Ugyanő a központi gyújtású pisztoly 20 lövés 70 év feletti kategóriában is magyar bajnok lett 187 körrel. Az ob-k sorozata a hét végén folytatódik, méghozzá az 50 méteres nemzeti puska és nemzetközi puska, pisztoly versenyszámokkal.

Ruzsin Pál is duplázott Fotó: PLE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!