Sport

2017.09.06. 19:45

A dunaújvárosi Vályi Vanda remekelt a korosztályos világbajnokságon

VOLOSZ A kissé döcögősre sikeredett csoportmeccsek után a szerdai nyolcaddöntőben, amikor nagyon kellett, parádés játékkal nyert junior vízilabda-válogatottunk a korosztályos világbajnokságon az ausztrálok ellen.

DH-információ

A Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics három játékosával - Mchunu Hlengiwe, Brezovszki Gerda, Vályi Vanda - felálló nemzeti együttes a csoportban egy győzelemmel és két vereséggel zárt, hogy azután a nyolc közé jutásért Ausztrália ellen mérkőzzön a görögországi tornán.

Magyarország - Ausztrália 8-5 (2-1, 1-2, 3-1, 2-1)

Gólszerzők: Vályi 5, Kuna, Huszti, Kiss.

Ezúttal csodálatos arcát mutatta a társaság, igazi csapatként nyertek, bár Lekrinszki védéseit, és Vályi gólerős játékát mindenképpen ki kell emelni. A védekezésről és a kapusainkról mindent elmond, hogy tizenöt ausztrál emberelőnyből tizenkettőt sikerült kivédekezni.

Vályi Vanda kimagaslóan teljesített a mérkőzésen Fotó: MVLSZ

A mérkőzés után az MVLSZ helyszínen lévő tudósítójának így nyilatkozott Petrovics Mátyás szövetségi kapitány a szövetség honlapján. - Vesztes meccs után a kiállítási arányra hivatkozni magyarázkodás, győztes meccs után baromság, úgyhogy ezen lépjünk is túl. Annyiben mégiscsak fontos, hogy a nyomás alatt sikerült a második negyedre totálisan feltüzelni a lányokat. Előhoztuk belőlük a dacot. Azt pedig tudjuk, hogy egy dacos nőnél nincs veszélyesebb. Ez egyrészt a védekezésben köszönt vissza, másrészt abban, hogy akkor mi is beleálltunk kőkeményen minden egyes szituációba. Ha már így szórtak minket, akkor nem voltunk szívbajosak, igen, ha az kellett, átugrottunk a fejükön, átrántottuk őket kőkeményen, hogy jöjjön minél több lefordulás, mert csak ezzel jutottunk valamire - kezdte.

Majd hozzátette: - A vébé előtt azt mondtam a lányoknak, egy ilyen eseményen mindenkinek lesz egy-egy meccsen egy-egy momentuma legalább. Lehet, hogy egy kulcsfontosságú blokk, egy passz, vagy csak két percig úszik le-fel, viszont úgy segít be a védekezésbe vagy támadásba, ami később sokat számít. És azt gondolom, hogy most mindenki hozzátette a maga momentumát. Ma jönnek a spanyolok, mit mondhatnék - nagyon jók, esélyesebbek, viszont végignézték a szerdai mérkőzést, és hát láthatták, amit láttak: azért ez nekik is üzenet volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!