szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A magyar csapat vezetése – az atlétikai szövetség javaslatára – benevezi a pekingi olimpiára a kedden este A-szintes eredményt elért Fazekas Róbert diszkoszvetőt, ha a versenyjegyzőkönyv és a nemzetközi szövetség hivatalos igazolása rendelkezésére áll.

A négy éve az olimpián legnagyobbat hajító, majd doppingvétség miatt eltiltott Fazekas 64,56 méteres dobással teljesítette az olimpiai nevezési A-szintet a szlovén nemzetközi bajnokságon, Ljubljanában. Az athéni játékokon szerzett aranyérmétől megfosztott sportoló tegnap hat centiméterrel szárnyalta túl a szükséges eredményt, s ezzel meg is nyerte a számot.

Fazekasnak eddig csak B-szintje volt, de ahhoz, hogy pekingi indulóvá válhasson, mindenképpen teljesítenie kellett a jobb eredményt is, mivel Kővágó Zoltán és Máté Gábor A-szintesként már tagja a magyar atlétikai csapatnak, s így B-szintes nem nevezhető.

MTI Itthon

A NOB kisegíti Annust és Fazekast

Február végéig törleszti még meglevő tartozását a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak (NOB) a kalapácsvető Annus Adrián és a diszkoszvető Fazekas Róbert. Ugyanakkor a Magyar Olimpiai Bizottság jelezte, a magyar sport érdekében rendezi a versenyzők tartozását.

MTI Itthon

Fizetési haladékot kapott Annus és Fazekas

A Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) fegyelmi bizottsága úgy döntött, Annus Adrián és Fazekas Róbert július 15-ig versenyezhet, addig kell törleszteniük tartozásukat.