Hírek

2017.09.07. 02:10

Azok a boldog békeidők - Múltidéző gyűjtemény a múzeumban

DUNAÚJVÁROS A hónap közepén az "Azok a Boldog Békeidők! - A Magyar Királyság virágkora 1867-1914-ig" című időszaki kiállítással folytatódik az Intercisa Múzeum tárlatsorozata.

Szabó Szabolcs

Az Azok a Boldog Békeidők! - A Magyar Királyság virágkora 1867-1914-ig című tárlaton amellett, hogy rövid történelmi áttekintést kaphatunk majd a korról, megismerkedhetünk az akkori divattal, beletekinthetünk a 19-20. század fordulóján kiadott könyvekbe, és a polgári, paraszti tárgykultúra néhány jellegzetes tárgyát is megcsodálhatjuk. Mint arról korábban a Fejér Megyei Hírlap beszámolt, a kollekció két elkötelezett gyűjtőnek, Baráth Károlynak és Rajcsányi Lászlónak köszönhető. A két úriembert a történelem szeretete ösztönözte a gyűjtésre, a közönségnek pedig elsősorban azt akarják bemutatni e tárlat segítségéve - időrendi sorrend nélkül -, ami az ő szívüknek kedves a Monarchia korából. A tárgyak jó része családi örökség, némelyiket még a mai napig is használják. Ezeket egészítették ki különféle helyekről, akár cserével, akár vásárlással beszerzett darabokkal.

A két gyűjtő Rajcsányi László és Baráth Károly a kiállítás korábbi, székesfehérvári megnyitóján Fotó: Koppán Viktor

A kiállítás szeptember 15-én, jövő héten pénteken 17 órakor mutatkozik be a múzeum II. emeleti kiállítótermében. A tárlatot Baráth Károly ajánlja majd az érdeklődők figyelmébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!