Foci

2017.09.07. 16:40

Szombaton Hévízen megyei rangadó következik

ZALAEGERSZEG Az ötödik forduló következik a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban, s eljön az első, sokak által nagyon várt rangadó is. Szombaton ugyanis a nagy hármasból összecsap a két bajnokesélyes. A Hévíz a Kaposi International Transport Csács-NSE együttesét fogadja.

Kerkai Attila

Az I. osztályban tehát rangadó következik, s a felvezetésben nem véletlenül említettük azt a bizonyos nagy hármast . Általános vélekedés ugyanis, hogy a későbbi bajnok a Hévíz, a Nagykanizsa és a Kaposi Transport Csács-Nemesapáti hármas tagjai közül kerül ki, és az eddigi eredmények is ezt prognosztizálják. A Nagykanizsa és a Nemesapáti még százszázalékos, a Hévíz egy mérkőzést (mindjárt az elsőt) vesztett, de azóta nem hibázott.

Szombaton 16.30-tól Hévízre látogat a Csács-Nemesapáti, s nemcsak nevében, de a játékot illetően is rangadót vár mindenki. A két csapat pár hete már megmérkőzött ebben a szezonban, a megyei Magyar Kupa-selejtezőjében, amikor Hévízen nyert a Csács-NSE 3-0-ra. Ám nézzük, hogy a két csapat edzője miként tekint a derbi elé.

A Csács-Nemesapáti együttese (képünkön narancssárgában, a Lenti TE elleni találkozón) eddig idegenben sem hibázott. Hévízen viszont egy közvetlen rivális lesz a másik oldalon Fotó: Kósa Róbert

- Babonás vagyok, régen is az voltam, úgyhogy a nagy meccsek előtt soha sem bántam, ha nem kérdeztek. Amikor ugyanis volt nagy felhajtás, - fotózkodás, miegymás - akkor rosszul sültek el a dolgok... - kezdte ezzel Sebők József, s miután megkerestük, természetesen nem bújt el a a kérdések elől sem. - Remélem, hogy most jól jön ki minden a mi szempontunkból. Nagyon nehéz találkozó előtt állunk, ezt talán mondanom sem kell, s azt sem, hogy a Hévíz minden bizonnyal vissza akar vágni a kupában elszenvedett vereségért. Most talán egy kicsit esélyesebb is a Hévíz, hiszen gólkirályunkat, Mihalecz Pétert hosszú hetekre elveszítettük, akinek részlegesen elszakadt a vádlijában az izom. A zalakomári kupameccs óta, ugyancsak vádlisérülés miatt, Horváth András is hiányzik, márpedig ők alappillérei együttesemnek. A kupameccs eredményéből nem szabad kiindulni, mert ez most bajnoki összecsapás lesz. A Hévíz fel akar jutni az NB III-ba, így az egyik bajnokesélyes. Viszont nekünk is vannak terveink, s nagyon jól szeretnénk megszervezni a csapatunkat, hogy eredményesek legyünk. A fürdővárosiaknak kicsivel nagyobb a veszítenivalójuk, hiszen már van egy vereségük, s egy újabbal még inkább lépéshátrányba kerülhetnének. Gondjaink ellenére nem játszunk döntetlenre, győzni akarunk.

A házigazda részéről Lantai Balázs vezetőedző is a várható csata kiélezettségét emelte ki, s azt, hogy minden mérkőzés mennyire fontos.

- Nagyon nehéz találkozón jutottunk túl legutóbb Zalalövőn, ahol 1-0-ra nyertünk, de az ellenfél védekezésre rendezkedett be, amit nehéz volt feltörni - kezdte ezzel Lantai Balázs. - Hasonló találkozóink vélhetően még bőven lesznek ebben a szezonban, de nem az olyan csaták alkalmával, mint ami a hét végén vár ránk. Az első bajnoki rangadónk jön. A Nemesapáti ellenünk vívott kupameccsén a rutin győzött a fiatalság ellen, de mi abból a csatából okulni próbálunk és idehaza nyerni. Fontos lesz, hogy a rangadón ki lövi az első gólt, illetve melyik csapat kényszeríti rá a másikra az akaratát. Mondanom sem kell, szeretnénk mi lenni ez az együttes. A csapatból Horváth Márió, Kovács Richárd és Buzási Gábor továbbra is hiányzik, Rácz István szintén sérült. Nem állunk jól, ám ezt eddig is megoldottuk. Igazi fokmérő lesz ez a találkozó, hogy akár mi, akár az ellenfél hol tart. Itthon akarjuk tartani a pontokat.

A harmadik bajnokesélyes, a Nagykanizsa se maradjon ki: a csapat szombaton azt a Femat-Csesztreget fogadja, amely a múlt héten megszerezte az első győzelmét.

A Csács-NSE és a Hévíz céljai azonosak: megszerezni a 3 pontot

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!