Sport

2017.09.07. 14:21

Terepfutás Sümegen: idén először nevezhettek a kerékpárosok is

SÜMEG - Kétszázharmincan vágtak neki a második alkalommal megrendezett Sümeg Trail terepfutó versenynek. Idén először nevezhettek a kerékpárosok is, tizenheten kerekeztek a városban.

Tóth B. Zsuzsa

A pénteki eső elriasztotta a helyszínen nevezőket, viszont előzetesen kétszázan jelentkeztek, szombat reggel pedig már kevesen kockáztattak. Aki mégis, az jól járt, mert kellemes, száraz, napos, de nem forró időben, ideális futókörülmények között teljesíthette a távot a hangulatos barokk kisváros utcáin.

 

A tavaly debütált és nagy sikert aratott megmérettetésen az akkori versenyhez hasonlóan most is volt egy rövid, 1,4 kilométeres táv kezdőknek, egy nyolc kilométeres, úgynevezett csípős táv haladóknak és egy 21 kilométeres, erős a középhaladóknak. Terepfutásról lévén szó, a távok nagy része a város közeli fenyveseiben és a dombokon haladt, sőt, a hosszú táv érintette a hegyoldal nevezetességét, a Fehér kövek csoportját is. A nyolc és a 21 kilométeres táv utolsó előtti mozzanata a vár meghódítása volt, és onnan lefutva a Tarisznyavár érintésével kellett befutniuk az indulóknak a célba. Újdonságként kerékpáros futamot is indítottak idén a tüzes távon, 21 kilométeren, de a kerekezők a várat kihagyták.

Csípős távon első helyezett Illés Mátyás és Császár Éva, erős távon Gyurkó Péter és Kelemen Szilvia, tüzes távon, 21 kilométeren kerékpárral Ódor János és Szeretőné Gödri Beáta lett az első.

A Térségi Vállalkozók Egyesülete volt a verseny fő- szervezője, a programot támogatja a helyi önkormányzat, és a civil szervezetek szintén melléálltak, továbbá sok önkéntes jelentkezett segítőnek. Tehát igazi városi összefogással szerveződött idén is a Sümeg Trail.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!