Sport

2017.09.07. 19:00

Rajtra kész a Haladás VSE az NB I/B-s női kézilabda-bajnokságra

SZOMBATHELY Felkészülten várja az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság hétvégi rajtját a Haladás VSE - a zöld-fehérek szombaton, 13 órakor a Nagyatádot fogadják Répcelakon.

Tóth Gábor

A Haladás VSE új edzővel, némileg átalakult kerettel fut neki újkori történelme második NB I/B-s idényének. A zöld-fehér együttes a nagyváradi születésű, játékosként felnőtt román válogatottságig jutó, korábban testnevelőként és utánpótlásvonalon is tevékenykedő Kovács László irányításával futott neki a felkészülésnek. Visszatért nevelőegyesületébe az irányítóként bevethető Császár Zsófia, a Göd együtteséből pedig a balkezes lövő, Halmos Nikolett érkezett. A Haladás Répcelakon vívja a hazai mérkőzéseit, amíg nem készül el a Rohonci úti sportlétesítmény új csarnoka.

Kovács László, a zöld-fehér lányok trénere Fotó: Unger Tamás

- A felkészülésünk jól sikerült, tökéletes körülmények között dolgozhattunk, csak a munkára kellett koncentrálnunk - jelezte a HVSE új trénere, Kovács László. - Minőségi ellenefelek ellen játszhattunk edzőmeccseket: NB I/B-s csapatok ellen léptünk pályára, de megmérkőztünk a finn bajnokkal és szembenéztünk másodosztályú horvát riválissal is. Csapatunk folyamatosan fejlődött, erősödött. A célunk az, hogy a középmezőnyben helyet követeljünk magunknak. De a legfőbb feladatunk a fokozatos építkezés. Ennek megfelelően ebben az évben szeretnénk lerakni egy olyan gárda alapjait, amely szép eredményekkel kecsegtet a jövőben. Sajnos két alapemberünkre, Guttyán Adriennre és Freiberger Ivettre térdsérülés miatt az ősszel nem számíthatunk. Megítélésem szerint felkészülten, jó állapotban futunk neki a bajnokságnak.

- Örülnénk, ha minél több szombathelyi, szombathelyi kötődéssel bíró játékost vonultatna fel a felnőttcsapatunk - jelezte Gál Sándor, a HVSE szakosztályvezetője. - Ezért szeretnénk visszaigazolni a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémiától Szecsődi Vivient, Tömő Alexandrát, Mórocz Alexandrát és Győrffi Rékát. Mind a négy lány örömmel térne vissza nevelőegyesületébe, de ebben az SZKKA vezetése akadályozza őket. Nem tehettünk mást, az országos szövetség állásfoglalását kértük e négy játékos átigazolási ügyében, most várjuk a döntést. Bizakodó vagyok a jövőt illetően, a reményeim szerint egy jó Haladás formálódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!