Sport

2017.09.07. 17:30

A Fehérváron oktató testnevelő tanárok évadnyitó értekezletet tartottak

SZÉKESFEHÉRVÁR A Tóvárosi Általános Iskolában rendezték meg a Székesfehérváron oktató testnevelők 2017/2018-as tanévindító értekezletét.

Káldor András

Mészáros Attila alpolgármester a város nevében köszöntött valamennyi megjelent pedagógust, megköszönte a tavalyi tanévben végzett munkájukat. Elmondta, hogy az önkormányzatnak, noha nincs jogi viszonya az intézményekkel, mégis sok ponton kapcsolódik az iskolákkal és a kollégákkal is.

Az értekezleten a résztvevők tájékoztatást adtak az iskolai sport, diáksport jelenlegi helyzetéről Fotó: Pesti Tamás

- Ebben a tanévben is együtt fogunk dolgozni, igyekszünk minden anyagi segítséget is megadni ahhoz, hogy a különféle sportesemények megvalósulhassanak - fogalmazott. Majd hozzátette, hogy a város jövő évi költségvetéséből 15 millió forintot biztosít a versenyekre illetőleg a testnevelő tanárok elismerésére. Elhangzott még, hogy bár az idei tanévben tornaterem felújítás nem lesz, viszont egy újat építenek, hiszen a Széna téri Általános Iskola az idei évben egy új tornateremmel gazdagodik, illetve a Vörösmarty Általános Iskola egy új pályával. Székesfehérvár életében tehát nemcsak a versenysport játszik fontos szerepet.

A város önkormányzata kiemelten támogatja évek óta a Nyitott Tornatermek programsorozattal a szabadidő-, a tömeg-, valamint az iskoláknak biztosított forrással a diáksportot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!